Категорія
Новини
Дата

ЄС продовжив на пів року секторальні санкції проти Росії

Рада ЄС продовжила до 31 липня економічні санкції, введені проти Росії через розвʼязану війну в Україні. Про це йдеться у повідомленні на сайті Євроради. Секторальні санкції, які ЄС уперше запровадив після окупації Криму, значно розширено після початку великої війни.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Санкції поширюються на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші. 
  • Також санкції забороняють імпорт або транспортування морським шляхом сирої нафти та деяких нафтопродуктів із Росії до ЄС. 
  • Крім того, обмеження передбачають відключення від системи обміну фінансовими повідомленнями SWIFT низки російських банків та припинення мовлення кількох російських ЗМІ.
  • «Вперше ці санкції було запроваджено у 2014 році у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні. Їх було значно розширено з лютого 2022 року, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення», – зазначили в Єврораді.

Контекст

З початку великої війни ЄС запровадив девʼять пакетів санкцій проти Росії. Метою санкційного тиску Брюссель називає спробу послабити «здатність російського уряду фінансувати війну проти України».

Десятий пакет санкцій ЄС проти Росії має бути готовим до кінця лютого. Він може включати обмеження в атомній енергетиці, заборону російських ЗМІ й відключення більшої кількості банків від системи SWIFT.

В Офісі президента України анонсували санкційний саміт в Україні. «Він матиме на меті проаналізувати, що вже зроблено, і розробити потужний план санкцій», – сказав в інтервʼю Forbes голова ОП Андрій Єрмак.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні