Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія схвалила Paxlovid. Таблетками Pfizer будуть лікувати хворих на COVID-19 з високим ризиком

Європейська комісія схвалила препарат проти коронавірусу Paxlovid, повідомила комісар ЄС з питань охорони здоров’я Стелла Киріакідес. Відтепер противірусні таблетки від Pfizer будуть доступні для лікування хворих в країнах ЄС.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Препарат Paxlovid 28 січня схвалила Єврокомісія. Напередодні використання противірусної таблетки від COVID-19 дозволило Європейське агентство з лікарських засобів (EMA).
  • Це рішення дає можливість використовувати Paxlovid для лікування дорослих з ризиком важких захворювань на тлі боротьби країн ЄС з варіантом Omicron.
  • Одними з перших таблетки Paxlovid від Pfizer закупили Італія, Німеччина та Бельгія.
  • Таблетки від коронавірусу розглядаються як нові перспективні варіанти лікування, які можна приймати вдома при появі симптомів COVID-19, щоб запобігти госпіталізації та смерті.

Контекст

Наприкінці грудня 2021 року Управління з контролю за продуктами та ліками США схвалило перший пероральний противірусний препарат Paxlovid для лікування COVID-19 легкої та помірно тяжкої течії у пацієнтів з ризиком прогресування захворювання. Пізніше Pfizer вирішила безкоштовно надати противірусні таблетки 95 країнам з низьким та середнім рівнем доходу.

Останні лабораторні дані свідчать, що Paxlovid зберіг свою ефективність проти варіанту Omicron.

27 січня МОЗ України зареєстровало препарат «Молнупіравір» для екстреного застосування при лікуванні хворих з COVID-19.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні