Категорія
Новини
Дата

Європарламент схвалив виділення Україні €18 млрд протягом 2023 року 

Європарламент схвалив виділення Україні €18 млрд допомоги протягом 2023 року, повідомила у Twitter голова Європарламенту Роберта Метсола. Рішення мають схвалити усі 27 країн-членів ЄС

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «З рекордною швидкістю Європарламент затвердив €18 млрд для України, щоб пережити війну та почати відновлення», – написала Метсола. 
  •  Підтримка України з боку ЄС тільки посилюється, підкреслила вона. «Ми не відступимо», – додала Метсола. 
  • Відповідне рішення підтримали 507 євродепутатів, проголосували проти — 38, ще 26 політиків утрималися, пише DW
  • Рішення мають схвалити усі 27 країн-членів ЄС.

Контекст

21 жовтня лідери країн ЄС погодили виділення Україні наступного року регулярної щомісячної допомоги в обсязі €1,5 млрд та доручили міністрам фінансів розробити механізм для виплати цих коштів.

Єврокомісія орієнтується на поквартальне фінансування обсягом до €4,5 млрд у привʼязці до умов, які будуть прописані у меморандумі про порозуміння з українським урядом. У першому кварталі ця сума, ймовірно, буде розділена на два субтранші, перший з них очікується у січні розповів в інтервʼю Forbes виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

До кінця 2022-го Єврокомісія планує надати Україні €2,5 млрд (транш очікується 22 листопада), та ще €500 млн — у грудні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні