Категорія
Новини
Дата

Facebook більше не видалятиме пости про штучне виникнення COVID-19. Напередодні Байден наказав зʼясувати походження коронавірусу

Компанія Facebook більше не видалятиме публікації з твердженнями, що COVID-19 створено людиною, заявив представник соцмережі виданню POLITICO.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • З лютого Facebook розширив перелік оманливих заяв щодо охорони здоровʼя, які підлягають видаленню. Зокрема, вилучали заяви про те, що COVID-19 створено людиною. 
  • Рішення не вилучати твердження про штучне походження COVID-19 Facebook пояснив розслідуванням щодо походження вірусу та консультаціями з експертами з питань охорони здоровʼя.
  • Вчора президент США Джо Байден наказав розвідці США «подвоїти» зусилля щодо зʼясування походження вірусу й повідомити про результати упродовж 90 днів.
  • За словами Байдена, нині в розвідки немає чіткої впевненості про походження COVID-19 – це сталося через контакт людини із зараженою твариною чи внаслідок лабораторної аварії.

Контекст

Кілька днів тому The Wall Street Journal повідомила з посиланням на секретний звіт розвідки США, що трьох співробітників китайського Інституту вірусології у Вухані було госпіталізовано наприкінці 2019 року із симптомами, схожими на COVID-19. Саме у Вухані в грудні 2019 року зафіксували перший випадок коронавірусу. Цей факт пожвавив дискусію щодо теорії про створення COVID-19 у лабораторії Вуханя, яку ще називають теорією змови. Про лабораторне походження вірусу часто заявляв експрезидент США Дональд Трамп, хоча він так і не надав доказів, пише ABCNews.

Але останнім часом ця дискусія знов набрала обертів. Ексочільник спеціальної групи у Держдепартаменті, яка займалася вивченням виникнення коронавірусу при Трампі, Девід Ашер сказав WSJ, що дуже сумнівається в захворюванні на ГРВІ одразу в трьох людей у захищених умовах лабораторії, яка працює з коронавірусами.

Водночас директор лабораторії Інституту вірусології міста Вухань Юань Чімінг спростовує звіт WSJ щодо хворих співробітників, називаючи документ американської розвідки «повною брехнею», пише GlobalTimes.

Соцмережі протягом усієї пандемії стикаються з тиском демократів Конгресу, які борються з дезінформацією про вірус. Тепер услід за Facebook інші соцмережі можуть переглянути правила. Представник Twitter повідомив Politico, що наразі не оновлював свою політику, але продовжує «працювати у співпраці з органами громадської охорони здоровʼя» над проблемами дезінформації про коронавірус.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні