Категорія
Новини
Дата

Facebook більше не видалятиме пости про штучне виникнення COVID-19. Напередодні Байден наказав зʼясувати походження коронавірусу

1 хв читання

Компанія Facebook більше не видалятиме публікації з твердженнями, що COVID-19 створено людиною, заявив представник соцмережі виданню POLITICO.

Ключові факти

  • З лютого Facebook розширив перелік оманливих заяв щодо охорони здоровʼя, які підлягають видаленню. Зокрема, вилучали заяви про те, що COVID-19 створено людиною. 
  • Рішення не вилучати твердження про штучне походження COVID-19 Facebook пояснив розслідуванням щодо походження вірусу та консультаціями з експертами з питань охорони здоровʼя.
  • Вчора президент США Джо Байден наказав розвідці США «подвоїти» зусилля щодо зʼясування походження вірусу й повідомити про результати упродовж 90 днів.
  • За словами Байдена, нині в розвідки немає чіткої впевненості про походження COVID-19 – це сталося через контакт людини із зараженою твариною чи внаслідок лабораторної аварії.

Контекст

Кілька днів тому The Wall Street Journal повідомила з посиланням на секретний звіт розвідки США, що трьох співробітників китайського Інституту вірусології у Вухані було госпіталізовано наприкінці 2019 року із симптомами, схожими на COVID-19. Саме у Вухані в грудні 2019 року зафіксували перший випадок коронавірусу. Цей факт пожвавив дискусію щодо теорії про створення COVID-19 у лабораторії Вуханя, яку ще називають теорією змови. Про лабораторне походження вірусу часто заявляв експрезидент США Дональд Трамп, хоча він так і не надав доказів, пише ABCNews.

Але останнім часом ця дискусія знов набрала обертів. Ексочільник спеціальної групи у Держдепартаменті, яка займалася вивченням виникнення коронавірусу при Трампі, Девід Ашер сказав WSJ, що дуже сумнівається в захворюванні на ГРВІ одразу в трьох людей у захищених умовах лабораторії, яка працює з коронавірусами.

Водночас директор лабораторії Інституту вірусології міста Вухань Юань Чімінг спростовує звіт WSJ щодо хворих співробітників, називаючи документ американської розвідки «повною брехнею», пише GlobalTimes.

Соцмережі протягом усієї пандемії стикаються з тиском демократів Конгресу, які борються з дезінформацією про вірус. Тепер услід за Facebook інші соцмережі можуть переглянути правила. Представник Twitter повідомив Politico, що наразі не оновлював свою політику, але продовжує «працювати у співпраці з органами громадської охорони здоровʼя» над проблемами дезінформації про коронавірус.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні