Категорія
Новини
Дата

ФАО допоможе Україні у зберіганні понад 4 млн т зерна

Сільськогосподарська та продовольча організація ООН (ФАО) планує забезпечити зберігання в Україні 4,07 млн т зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби. Спільно з Мінагрополітики ФАО впроваджує стратегію щодо зберігання зернових, йдеться в повідомленні міністерства.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ФАО допомагає Україні вирішити поточний дефіцит зерносховищ, надаючи аграріям необхідне обладнання для зберігання зерна впродовж 2022–2023 років. Організація планує забезпечити зберігання 4,07 млн т зерна.
  • Вже проведено тендер, і визначаються потенційні постачальники для закупівлі рукавів для зберігання зернових із допоміжним обладнанням, а також модульних зерносховищ, зазначив Пʼєр Вотьє, голова офісу ФАО в Україні. 
  • Одна з важливих вимог для отримання обладнання для тимчасового зберігання – реєстрація в Державному аграрному реєстрі.

Контекст

У цьому сезоні в Україні очікують зібрати до 51,1 млн т зернових. За даними Мінагрополітики, із загальної місткості зерносховищ у 75 млн т 14% сховищ пошкоджено або зруйновано, 10% перебувають на окупованій Росією території, а близько 30% залишаються заповненими 22 млн т торішнього врожаю, готового до експорту.

На початку серпня Канада виділила $40 млн для подолання проблеми дефіциту зерносховищ в Україні. Ініціатива ФАО має дозволити забезпечити зберігання додаткових 2,4 млн т зерна у 2022–2023 роках разом із відповідною технічною підтримкою та обладнанням. Цей проєкт доповнює допомогу в розмірі $17 млн, нещодавно надану урядом Японії для забезпечення зберігання 1 млн т зерна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні