Категорія
Новини
Дата

ФБР затримало підозрюваного в новому замаху на Трампа. Що відомо

2 хв читання

ФБР розслідує ймовірний замах на життя кандидата в президенти США Дональда Трампа, який стався в його гольф-клубі у Флориді в неділю, 15 вересня, пише CNN. Трамп у безпеці і не постраждав внаслідок інциденту, заявили в його кампанії.

Це вже другий за два місяці замах на життя колишнього президента.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Шериф округу Палм-Біч Рік Бредшоу заявив, що його офіс був поінформований у неділю про стрілянину біля гольф-клубу Trump International. Зазначалося, що агенти відкрили вогонь по чоловікові з гвинтівкою в кущах. Джерело, обізнане про ситуацію, повідомило CNN, що в той момент Трамп грав у гольф, переміщаючись між лунками.
  • Агент Секретної служби помітив ствол гвинтівки з прицілом, що стирчить з огорожі поля для гольфу, і «негайно вступив у бій» із цією людиною, сказав Бредшоу. 
  • Чоловік втік із місця злочину на машині і був помічений очевидцем, що зрештою допомогло правоохоронцям виявити транспортний засіб.
  • Державний прокурор округу Палм-Біч Девід Аронберг заявив, що підозрюваний нічого не сказав під час затримання.
  • За даними трьох джерел у правоохоронних органах, затриманим є Раян Уеслі Раут, 58. Самозайнятий будівельник доступного житла на Гаваях, у соціальних мережах він висловлювався щодо політики та поточних подій, іноді критикуючи колишнього президента і висловлюючи рішучу підтримку Україні.
  • За даними CNN, Раут відвідував Україну після повномасштабного вторгнення Росії.
ФБР затримало підозрюваного в новому замаху на Трампа. Що відомо /Фото 1

Раян Уеслі Раут Фото: скріншот CNN

  • На його рахунку вісім арештів за дрібні правопорушення, повідомляє CNN. 2002 року Раут був засуджений за зберігання кулемета, повідомляє NBC із посиланням на судові записи.
  • За словами двох джерел, знайомих із ситуацією, у розкладі Трампа на неділю не було публічних заходів, а гру в гольф було додано в останню хвилину.
  • «Колишній президент Дональд Трамп перебуває в безпеці і є неушкодженим після ймовірного замаху на його життя, який стався близько 14:00 у неділю в гольф-клубі Trump International в Уест-Палм-Біч», – йдеться в заяві Рафаеля Барроса, спеціального агента Секретної служби, який відповідає за місцевий офіс у Майамі.
  • Сам Трамп у соцмережах уже написав, що налаштований «рішуче» після чергового замаху на його життя.

Контекст

Новий замах на вбивство Трампа на полі для гольфу у Флориді стався за два місяці після замаху на колишнього президента на мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, який привернув увагу Секретної служби США. Стрілянина сколихнула президентську кампанію в США.

Нові події у Флориді, ймовірно, швидко відвернуть увагу всієї країни від дебатів, які відбулися між кандидатами в президенти минулого тижня, і нададуть Трампу можливість перезавантаження.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд