Категорія
Новини
Дата

ФДМУ виставив на продаж Зірненський спиртовий завод на Рівненщині

1 хв читання

Фонд державного майна України виставив на приватизацію майновий комплекс Зірненського спиртового заводу на Рівненщині, повідомив очільник ФДМУ Віталій Коваль.

Приватизація Зірненського спиртового заводу є частиною ширшого процес роздержавлення спиртової галузі України. У травні фонд виставив на продаж майновий комплекс ДП «Шабалинівський спиртовий завод» на Чернігівщині.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Стартова ціна лоту становить 18,8 млн грн (без ПДВ). 
  • Аукціон відбудеться 12 червня в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». Прийом пропозицій від потенційних інвесторів триває до 11 червня включно.
  • Завод є діючим, спеціалізується на дистиляції, ректифікації та змішуванні спиртових напоїв. 
  • За словами Коваля, наявна ресурсна база дозволяє випускати високоякісну продукцію в значних обсягах. Об’єкт має зручну транспортну розвʼязку і великі виробничі потужності. 
  • Обʼєкт розташований на 4 земельних ділянках загальною площею 15,6727 га.
  • До складу єдиного майнового комплексу входять: 52 одиниці нерухомого майна, інфраструктури та інженерних споруд; 31 одиниця транспорту і спецтехніки; 503 одиниці іншого рухомого майна.

Контекст

У 2024 році ФДМУ має забезпечити надходження до держбюджету від продажу об’єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. Гроші мають надійти з продажу державних обʼєктів малої та великої приватизації, які проводитимуться через систему «Prozorro.Продажі». Аби досягти таких показників, Фонд держмайна планує цьогоріч виставити на онлайн-аукціони понад тисячу обʼєктів малої приватизації. Це активи балансовою вартістю до 250 млн грн. 

Раніше заступник голови фонду Сергій Симонов повідомив, що уже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 обʼєктах великої приватизації. У топі майбутніх пропозицій: ОГХК, Демурінський ГЗК (санкційний актив), «Центренерго», ОПЗ, готель «Україна», Ocean Plaza (санкційний актив), «Індар», Уманський лікеро-горілчаний завод.

Ще до початку повномасштабної війни держава розпочала приватизацію спиртзаводів. На кінець 2023 року бізнес викупив на торгах 18 таких підприємств. Ще частина «спиртів» у різних регіонах України продаватиметься у 2024-му. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні