Категорія
Новини
Дата

ФДМУ виставив на продаж Шабалинівський спиртовий завод на Чернігівщині

Фонд державного майна України виставив на приватизацію майновий комплекс ДП «Шабалинівський спиртовий завод» на Чернігівщині, повідомив очільник ФДМУ Віталій Коваль.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Онлайн-аукціон відбудеться 16 травня в системі «Прозорро.Продажі». Прийом пропозицій триватиме до 15 травня включно.
  • Стартова ціна – 959 094 грн.
  • Завод розташований у селі Іванівка Ніжинського району, поруч з озером та автошляхами М-02 і Т-2523. 
  • Коваль назвав це підприємство «перспективним браунфілдом, який чекає на свого інвестора для відновлення».
  • Зазначається, що новий власник зобовʼязаний погасити наявну заборгованість підприємства по зарплаті у розмірі 552 000 грн та перед бюджетом – 21,2 млн грн. Інші умови продажу передбачають збереження робочих місць протягом 6 місяців.

Контекст

У 2024 році ФДМУ має забезпечити надходження до держбюджету від продажу об’єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. Гроші мають надійти з продажу державних обʼєктів малої та великої приватизації, які проводитимуться через систему «Prozorro.Продажі». Аби досягти таких показників, Фонд держмайна планує цьогоріч виставити на онлайн-аукціони понад тисячу обʼєктів малої приватизації. Це активи балансовою вартістю до 250 млн грн. 

Раніше заступник голови фонду Сергій Симонов повідомив, що уже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 обʼєктах великої приватизації. У топі майбутніх пропозицій: ОГХК, Демурінський ГЗК (санкційний актив), «Центренерго», ОПЗ, готель «Україна», Ocean Plaza (санкційний актив), «Індар», Уманський лікеро-горілчаний завод.

Ще до початку повномасштабної війни держава розпочала приватизацію спиртзаводів. На кінець 2023 року бізнес викупив на торгах 18 таких підприємств. Ще частина «спиртів» у різних регіонах України продаватиметься у 2024-му. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні