Категорія
Новини
Дата

Флот морських дронів, 11 мостів і понад 170 швидких. United24 за рік зібрала понад $325 млн для України

За рік роботи фандрейзингової платформи United24 на рахунки НБУ надійшло понад $325 млн внесків, йдеться у пресрелізі платформи. Кошти надходили від міжнародних компаній, українського бізнесу, благодійних організацій, світових знаменитостей і донорів зі 110 країн.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Платформу рівно рік тому започаткував президент України Володимир Зеленський. «Ми задумували платформу United24 як таку, що обʼєднає довкола допомоги Україні весь світ. Через рік роботи можна сказати, що це вдалося. Через United24 нашу країну підтримують мільйони людей у понад сотні країн», – сказав він.
  • За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, за рік платформа втілила понад 50 великих цільових зборів і реалізувала понад 100 стратегічних партнерств з найвідомішими компаніями світу.
  • «Платформа також підштовхнула до створення «Армії дронів», стратегічного державного проєкту, який наразі впливає на хід подій на фронті», – додав Федоров.
  • Наразі серед найбільших цільових зборів United24 – перший флот морських дронів. На безпілотники було зібрано понад 500 млн грн. 
  • За кошти, акумульовані через платформу, придбали 176 машин швидкої допомоги, сотні одиниць медичного обладнання, амуніцію для українських захисників, першу в Україні машину для розмінування. Також були законтрактовані понад 3839 БпЛА/комплексів БпЛА і відбудовані 11 мостів на деокупованих Миколаївщині та Херсонщині.
  • Від продажу 100 000 браслетів з довоєнної партії металу «Азовсталі» вдалося зібрати майже 300 млн грн на посилення обороноздатності.
  • Завдяки продажу лімітованої партії «Артемсолі» із шахт українського Соледара зібрали понад 58,5 млн грн на дрони-камікадзе для українських розвідників. 

Контекст

Про запуск глобальної платформи для збору коштів на відбудову України United24 президент Володимир Зеленський оголосив 5 травня 2022 року. Протягом першого тижня проєкт, який очолює міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зібрав близько $26 млн донатів.

Повномасштабне вторгнення спричинило бум благодійності в Україні – суми пожертв українців за перші чотири місяці війни зросли в дев’ять разів, йдеться у дослідженні Zagoriy Foundation. Упродовж 2022 року благодійниками стали 86% мешканців України. Це на 19% більше, ніж торік.

Наразі амбасадорами платформи вже стали 15 зірок: співачка та акторка Барбра Стрейзанд, актори Марк Гемілл та Лієв Шрайбер, акторка Кетрін Винник, гурт Imagine Dragons, креативний директор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, мандрівник Беар Гріллз, видатні українські спортсмени Еліна Світоліна, Андрій Шевченко та Олександр Усик.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні