Категорія
Новини
Дата

Фонд Говарда Баффета надасть Україні генератори великої потужності на $30 млн

Фонд Говарда Баффета передасть Україні енергетичне обладнання, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише «Інтерфакс Україна». Перша партія генераторів прибуде наступного тижня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Я вдячний фонду Говарда Баффета, який надасть Україні енергетичне обладнання: генератори великої потужності на суму $30 млн. Перша партія – вісім генераторів – прибуде до України наступного тижня», – сказав Кулеба на брифінгу.
  • Він також повідомив, що Нідерланди виділили 26 надпотужних трансформаторів, запчастини та обладнання. Міністерство клімату та довкілля Польщі передало 42 км кабелю, 259 трансформаторів, обмежувачі потоку, розʼєднувачі.
  • «Все обладнання чекає на технічну оцінку і готується до відправки в Україну», – повідомив міністр.
  • Крім того, планується відправка в Україну низки потужних трансформаторів від Чехії.

Контекст

Після атак Росії Україна шукає деталі, необхідні для ремонту мережі, яка забезпечує електрикою будинки, підприємства та лікарні, пише The Wall Street Journal. Зокрема, ДТЕК веде переговори з міжнародними компаніями, включаючи General Electric, про виробництво обладнання для України.

Спочатку енергокомпанії, як ДТЕК, могли брати внутрішню інфраструктуру, що не використовується, для ремонту пошкоджених обʼєктів, а також звертатися до країн Балтії, які використовували аналогічні системи. Але цей запас вичерпався. У ДТЕК кажуть, що обладнання, якого все більше потребують українці, включає автоматичні вимикачі, які захищають від занадто великого електричного струму, кабелі та ізоляційні матеріали.

Федеральний уряд Німеччини виділив Україні €56 млн на ремонт об’єктів енергетичної інфраструктури, також Україна отримає від ФРН понад 350 генераторів.

США спрямують $53 млн на підтримку енергетичної системи України. Велика Британія надасть Україні перші £5 млн для відновлення енергосистеми.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні