Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від Німеччини €56 млн на ремонт обʼєктів енергетики і сотні генераторів

Федеральний уряд Німеччини виділив Україні €56 млн на ремонт об’єктів енергетичної інфраструктури, також Україна отримає від ФРН понад 350 генераторів. Про це повідомляється на сайті німецького уряду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Президент України Володимир Зеленський по телефону поінформував канцлера Німеччини Олафа Шольца про наслідки російських авіаударів по цивільній та енергетичній інфраструктурі, йдеться у повідомленні. 
  • Канцлер засудив дії РФ і пообіцяв Україні подальшу допомогу. «Федеральний уряд надав короткострокову фінансову допомогу для ремонту енергетичної інфраструктури в розмірі приблизно €56 млн, а Німеччина надає понад 350 генераторів», – сказано у повідомленні.
  • Шольц також підтвердив незмінну підтримку Німеччини, зокрема у сфері протиповітряної оборони та відновлення інфраструктури.

Контекст

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З більш як 70 випущених ракет 51 було збито силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі та інших містах. 

Через обстріл було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. 

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Усе через зниження частоти в енергосистемі України.

Через масовані ракетні обстріли пошкоджено близько 50% усієї енергетичної інфраструктури України.

За даними Міноборони, за останні девʼять місяців РФ завдала понад 16 000 ракетних ударів по Україні, більшість російських цілей – цивільні.

29 листопада США заявили, що спрямують $53 млн на підтримку енергетичної системи України. Кошти планується витратити на придбання «важливого електромережевого обладнання». Його «буде доставлено в Україну в екстреному порядку, щоб допомогти українцям пережити зиму», заявили у Держдепі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні