Дефіцит потужності в енергосистемі зберігатиметься, наразі він становить 19% – Шмигаль /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Дефіцит потужності в енергосистемі зберігатиметься, наразі він становить 19% – Шмигаль

Getty Images

За останні місяці від масованих атак Росії зазнали пошкоджень 35% ключових обʼєктів магістральних мереж. Нині в енергосистемі зберігається дефіцит потужності в 19%, повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, вчора сили протиповітряної оборони збили понад 60 російських ракет, завдяки чому енергетична система залишилася цілісною та контрольованою диспетчерами Укренерго.
  • «Попри влучання в окремі об’єкти енергетичної інфраструктури, енергетики обіцяють уже найближчими днями ліквідувати наслідки вчорашніх обстрілів. Проте ми розуміємо, що дефіцит потужності в енергосистемі буде зберігатися й надалі. Зараз він становить 19% від прогнозного споживання», – сказав очільник уряду.
  • Шмигаль додав, що загалом за останні місяці внаслідок обстрілів були пошкоджені 35% ключових обʼєктів магістральних мереж, на 70% з них «прилітало» по два й більше разів. «Учора в одну з підстанцій в Одеській області ворог випустив одразу 7 ракет. Тому в країні продовжують діяти графіки відключень», – заявив премʼєр.

Контекст

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по енергетичних обʼєктах України. Загалом було випущено понад 70 ракет, з яких збито більш як 60, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. 

Були влучання в енергооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Проте, за його словами, енергетична система України функціонує та залишається цілісною після чергового масованого обстрілу з боку Росії.

Росія за 5 грудня випустила по території України ракети різних типів, загальна сума яких, за підрахунками Forbes, становить $400–500 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні