Категорія
Новини
Дата

Фонд сина Уоррена Баффета надав грантів Україні на $148 млн. В 2023 році планує виділити $300 млн

Благодійний фонд The Howard G. Buffett Foundation сина пʼятої найбагатшої людини світу Уоррена Баффета Говарда планує в 2023 році надати Україні допомоги на $300 млн. Основні сфери – розмінування, протезування, сільське господарство, поліція, шкільне харчування. Про це він розповів у інтервʼю Forbes

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фонд The Howard G. Buffett Foundation допомагає Україні з перших місяців війни. За 2022 рік фонд профінансував різні проєкти допомоги на понад $148 млн. «Цього року (2023. – Forbes) плануємо витратити $300 млн», – розповів Forbes Баффет.
  • За словами Говарда, у січні 2022 року фонд навіть не думав, що витратить хоча б копійку в Україні, але тепер країна стала найбільшою сферою витрат. «У 2022 році Фонд надав грантів на $307 млн – майже половина з них в Україні», – розказав він. 
  • Фонд Баффета профінансував роботу некомерційної організації Project Expedite Justice, яка фіксувала докази воєнних злочинів скоєних проти сільських господарств, оплатили майже 30 млн обідів, купили 2400 генераторів, 6 ДНК-машин для Нацполіції, обладнання для розмінування, техніку та насіння для фермерів. Профінансували на $16,3 млн проєкт будівництва центру з протезування Superhumans та багато іншого.
  • Топ-5 сфер проінвестованих фондом у 2022 році: продовольча безпека – $80,9 млн, підтримка фермерів – $46,6 млн, енергетика – $37,2 млн, розмінування – $27,4 млн, протезування – $16,3 млн. 
  • 28 вересня 2022 року Баффет зареєстрував в Україні благодійну організацію The Ukraine Foundation. Ця організація буде приймати фінансування основного американського фонду The Howard G. Buffett Foundation та контролювати реалізацію проєкт в Україні. В Україні очолює цей фонд Юлія Стефанюк, екс-керівник програми World Central Kitchen в Україні.

Контекст

Говард Баффет, 68, засновник The Howard G. Buffett Foundation. Фонд інвестує в глобальну продовольчу безпеку та пом’якшення конфліктів. Говард є середнім сином Уорренна Баффетта (всього у Баффетта-старшого троє дітей). Він входить до наглядової ради батьківського бізнесу Berkshire Hathaway, є президентом Buffett Farms, був шерифом в одному з округів штату Іллінойс. З початку війни Баффет-середній був в Україні пʼять разів. Він приїжджає аби на власні очі побачити нагальні потреби українців з якими може допомогти фонд. Більше читайте в останньому числі Forbes за лютий-березень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні