Категорія
Новини
Дата

Фонд Сергія Притули запустив Центри готовності цивільних у 16 містах

У 14 регіонах розпочали роботу Центри готовності цивільних від Благодійного фонду Сергія Притули, повідомляє організація. У центрах можна отримати базову військову та безпекову підготовку і підвищити адаптивність в умовах повномасштабної війни. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Проєкт орієнтовано саме на цивільних, він спрямований на підвищення рівня підготовки та знань цивільних для життя в умовах війни; визначення, яка саме військова спеціалізація найбільше підходить людині у разі мобілізації; отримання навичків і знань на випадок потреби участі в партизанському русі.
  • Йдеться про базові навички з вогневої підготовки, тактичної медицини, поведінки в критичних ситуаціях.
  • У кожному місті свій набір тренінгів, загалом їх понад 20 видів. Серед основних курсів такі: як зібратися на війну, стрілецька справа, тактична медицина, військовий зв’язок, основи аеророзвідки, користування військовою оптикою, бойові дії в умовах міста, військова логістика, розуміння процесів на війні, способи орієнтування на місцевості та інші.
  • Є теоретичні і практичні заняття. Інструктори тренінгів – переважно військовослужбовці з бойовим досвідом. 
  • Зараз Центри готовності цивільних працюють у 14 регіонах та 16 містах по всій країні: Полтавська область (Полтава), Житомирська (Житомир), Вінницька (Вінниця), Львівська (Львів), Дніпропетровська (Дніпро і Кривий Ріг), Черкаська (Черкаси, Умань), Івано-Франківська (Івано-Франківськ), Чернівецька (Чернівці), Одеська (Одеса), Хмельницька (Хмельницький), Чернігівська (Чернігів), Тернопільська (Тернопіль), Харківська (Харків) області та місто Київ. 

Ключова цитата

  • «Ми побачили запит людей на те, щоб отримати доступ до підготовки до можливої участі у бойових діях… Люди хочуть бути готовими, але їм бракує інформації і можливості навчатися. Ми як Фонд даємо таку можливість завдяки Центрам готовності цивільних у вашій області або місті», – повідомив засновник Фонду Сергій Притула.

Контекст

З початку повномасштабного вторгнення Росії Фонд Притули придбав для українського війська понад 750 одиниць колісного транспорту, пікапів, позашляховиків, медичних авто, інкасаторів, багі та вантажівок. 

За пів року Фонд перетворився на одну з найефективніших волонтерських організацій. За підрахунками Forbes, у червні 2022 року він був серед лідерів за зборами з-поміж найбільших фондів.

На початку місяця Фонд Сергія Притули проводив черговий збір коштів для закупівлі техніки для армії. Волонтери збирали гроші на 50 бронетранспортерів Spartan. За півтори доби українці назбирали на 60, а не 50 бронетранспортерів.

 У дні масованих обстрілів цивільної інфраструктури українці активніше підтримували ЗСУ. Лише за жовтень пожертви на три популярні благодійні фонди країни – United24, «Повернись живим» та Фонд Притули – становили 1,5 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні