Фонд Сергія Притули за півтори доби зібрав кошти на 60 БТРів Spartan /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Фонд Сергія Притули за півтори доби зібрав кошти на 60 БТРів Spartan

БТР Spartan Фото Getty Images

Благодійний фонд Сергія Притули оголосив про закриття збору коштів на БТРи Spartan. За півтори доби українці назбирали на 60, а не 50 бронетранспортерів, йдеться у пресрелізі фонду. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Збір тривав з 2 листопада 10:00. «Ми поставили за мету зібрати $5 млн, або ж 200 млн грн за тиждень. Але українці, донори з-за кордону, бізнеси назбирали станом на 19:00 3 листопада 236 млн грн, суму, достатню для закупівлі 60 Спартанів. Збір закрито!», – повідомили у фонді.
  • Там заявляють, що у найкоротші терміни БТРи Spartan із Великої Британії будуть доставлені в Україну. 
  • «2,4 млн грн, які залишаються зверху, ми спрямуємо на наступний збір броньованого транспорту», – йдеться у повідомленні.

Ключова цитата

«Українці, ви неймовірні, і ніхто і ніколи не переможе нашу країну чи наш народ. Іноді не вистачає слів висловити, як ми пишаємося всіма українцями і тими, хто нас підтримує з-за кордону. Велика Британія цьогоріч передала Україні партію у 35 Спартанів. Ми, звичайні цивільні люди скинулися і забезпечили партію майже в два рази більшу», – заявив Сергій Притула.

Контекст

З початку повномасштабного вторгнення Росії Фонд Притули придбав для українського війська понад 750 одиниць колісного транспорту, пікапів, позашляховиків, медичних авто, інкасаторів, багі та вантажівок. 

За пів року Фонд перетворився на одну з найефективніших волонтерських організацій. За підрахунками Forbes, у червні 2022 року він був серед лідерів за зборами з-поміж найбільших фондів.

До 24 лютого фонд опікувався людьми з інвалідністю, сиротами, літніми людьми. Рішення перейти на військові рейки команда прийняла за декілька днів до вторгнення.

Під час останнього великого збору Фонду Притули «На помсту» вдалось зібрати 352 млн грн за добу. Кошти будуть спрямовані на закупівлю ударних дронів-камікадзе RAM ІІ UAV.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні