Бронетранспортер FV103 Spartan /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Фонд Сергія Притули оголосив збір на бронетранспортери Spartan. Мета – 200 млн грн

Бронетранспортер FV103 Spartan Фото Getty Images

Фонд Сергія Притули проводить черговий збір коштів для закупівлі техніки для армії. Цього разу волонтери збирають гроші на 50 бронетранспортерів Spartan. Їхня ціль – 200 млн грн за тиждень.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Благодійний Фонд Сергія Притули збирає кошти на FV103 Spartan – гусеничний бронетранспортер британської армії. Задача – зібрати 200 млн грн за тиждень 2-8 листопада.
  • Один броньовик FV103 Spartan коштує $100 000. Волонтери хочуть придбати 50. Якщо все вийде, це буде найбільша партія Spartan, отримана Україною. 
  • Раніше 35 броньовиків Україні передав британський уряд. Військові отримали їх в червні. Також декілька одиниць закупили волонтери.
  • Восени погана погода та м’яка земля ускладнюють бойові дії. FV103 Spartan виявились дуже ефективними під час контрнаступу на Харківщині, зазначають у Фонді. У цих бронетранспортерів висока прохідність в умовах бездоріжжя, болота та несприятливих погодних умов взагалі. 
  • Британські військові використовують Spartan, щоб перевозити піхоту на полі бою. На БТР можна встановити різне озброєння – від кулеметів до протитанкових ракет.
  • Зараз FV103 Spartan знаходяться у Великій Британії. Після закриття збору та оплати почнеться процес передачі їх Україні. 
  • Доєднатись до збору можна, переказавши гроші на один із рахунків фонду.
Сергій Притула оголошує старт збору на Spartan

Цитата

«У дощі і сніги нашим військовим вкрай треба буде гусенична техніка. Тому що на колісній далеко не поїдеш. Ми знайшли британські Спартани у хорошій кондиції, і їх багато. Броньована гусенична техніка потрібна нам десятками і сотнями, наші військові зроблять з неї великий броньований кулак» – засновник Фонду Сергій Притула.

Контекст

З початку повномасштабного вторгнення Росії Фонд Притули придбав для українського війська понад 750 одиниць колісного транспорту, пікапів, позашляховиків, медичних авто, інкасаторів, багі та вантажівок. 

За пів року Фонд перетворився на одну з найефективніших волонтерських організацій. За підрахунками Forbes, у червні 2022 року він був серед лідерів за зборами з-поміж найбільших фондів.

До 24 лютого фонд опікувався людьми з інвалідністю, сиротами, літніми людьми. Рішення перейти на військові рейки команда прийняла за декілька днів до вторгнення.

Під час останнього великого збору Фонду Притули «На помсту» вдалось зібрати 352 млн грн за добу. Кошти будуть спрямовані на закупівлю ударних дронів-камікадзе RAM ІІ UAV.

FV103 Spartan на Харківщині

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні