За добу українці зібрали 352 млн грн на закупівлю ударних дронів-камікадзе RAM ІІ UAV для потреб Збройних Сил України. /Ілюстрація Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

«Народна помста». Українці за добу зібрали 352 млн грн на дрони-камікадзе

За добу українці зібрали 352 млн грн на закупівлю ударних дронів-камікадзе RAM ІІ UAV для потреб Збройних Сил України. Фото Ілюстрація Олександра Карасьова

За добу українці зібрали 352 млн грн на закупівлю ударних дронів-камікадзе RAM ІІ UAV для потреб Збройних Сил України. Про це повідомили у відеозверненні волонтери Сергій Притула та Сергій Стерненко. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як пояснили волонтери, на закупівлю дронів-камікадзе було необхідно 100 млн грн (50 дронів-камікадзе і три наземки до них), однак зібрати вдалося в рази більше. 
  • «Станом на 12:00 ми зафіксували 352 млн грн, зібраних у межах цього проєкту», – повідомив Притула.
  • За його словами, решту грошей використають на інше озброєння для українських військових.
  • «Ми збираємось використати їх не на шкарпетки. Ми розуміємо ваші очікування: ви скидали на те, щоб була «бавовна» і ми над цим працюємо, «бавовни» буде багато», – сказав Притула.
  • Сьогодні вранці співвласник Монобанку Олег Гороховський повідомив, що понад 700 000 українців поповнили вчора «Банки помсти» Сергія Притули, Сергія Стерненка та Ігоря Лаченкова, відкриті у Монобанку. Загальна сума, яка надійшла лише на ці три банки, перевищила 255 млн грн.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема, Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також під час атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

У відповідь на обстріли Притула та Стерненко оголосили про початок нового «збору помсти» після масованих атак РФ на українські міста. Волонтери почали збирати гроші на дрони-камікадзе RAM ІІ UAV.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні