Категорія
Новини
Дата

Фонд TA Ventures та інвестклуб ICLUB Global здійснили екзит з німецького стартапу Qentnis

1 хв читання

Український венчурний фонд TA Ventures і клуб приватних інвесторів ICLUB Global продали свою частку в німецькому стартапі Qentnis, який є провайдером фінансових показників. Про це пише AIN.UA.

Ключові факти

  • Стартап Qentnis придбав інший відомий провайдер даних — Consumer Edge, який працює на ринках США і Великобританії.
  • Екзит відбувся через вісім місяців, що є новим рекордом для учасників клубу, заявив Антон Полєсков, керівник ICLUB Global у Києві. Попередній рекорд складав 11 місяців.
  • Вартість Qentnis після поглинання не розголошується. Коли TA Ventures увійшов в угоду у жовтні 2021 року, стартап оцінювався в €13,5 млн.
  • Засновниця і керівний партнер TA Ventures Вікторія Тігіпко називає одними з причин інтересу до стартапу сильну команду та фокус саме на європейському ринку альтернативних даних.
  • З боку ICLUB Global взяли участь 15 інвесторів. Це шостий екзит в історії клубу з моменту його заснування, пише AIN.

Контекст

З початком повномасштабної війни 99% українських стартапів потребують фінансової підтримки, свідчить березневе опитування Українського фонду стартапів (USF).

Google запустив фонд на $5 млн, яким керуватиме польський акселератор Huge Thing. У планах – профінансувати 50 українських стартапів до кінця 2022 року. Витратити гроші можна буде на відновлення постраждалого від війни бізнесу та нові продукти, актуальні під час бойових дій.

Серійний IT-підприємець Денис Довгополий за підтримки UCU Business School і Українського католицького університету запустив ґрантовий фонд для українських стартапів. Розмір фонду сягатиме $1,5–2 млн, проте він планує залучити ще $5–10 млн. На старті українським стартапам даватимуть по $50 000.

Перші ґранти отримають шість стартапів, проте Довгополий зазначив, що планують дати кошти 20–30 стартапам. Один із головних критеріїв, щоб отримати ґрант, – 70% команди має знаходитися в Україні. Також стартап повинен мати готовий продукт, що вже приносить гроші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд