Журнал Forbes. /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Forbes виходить на Нью-Йоркську біржу через SPAC. Видання планує залучити $600 млн

Журнал Forbes. Фото Shutterstock

Видавнича компанія Forbes Global Media Holdings Inc виходить на Нью-Йоркську біржу, щоб залучити $600 млн. Гроші потрібні для подальшого росту та розвитку бренду

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Forbes виходить на біржу через об’єднання зі SPAC-компанією Magnum Opus Acquisition Limited. Угода з компанією, що вже торгується на біржі, дасть змогу зекономити на процедурі IPO. Forbes залишить за собою назву бренду й весь менеджмент. Forbes стає публічною компанією, щоб мати капітал для росту, каже генеральний директор Майк Федерле. Дохід видання 2020 року зменшився на 12% у порівнянні з показниками 2019-го – до $132 млн.

Компанія планує закрити угоду наприкінці 2021-го або на початку 2022 року. На момент закриття угоди акціонерам Forbes належатиме близько 22% об’єднаної компанії. Forbes торгуватиме акціями на біржі під тікером FRBS. Вартість однієї акції – $10. Шляхом приватного розміщення акцій Forbes планує залучити $400 млн. Ще $200 млн надасть Magnum Opus зі свого трасту.

Сайт Forbes входить до топ-50 найбільш відвідуваних сайтів, ідеться в пресрелізі. За даними Similarweb, у липні його відвідали 101,5 млн читачів. Американський журнал виходить тиражем понад 650 000 примірників. Крім того, компанія видала 45 ліцензій на франшизу. В Україні ліцензію на видання журналу Forbes має компанія «УЯВИ!».

Зараз 95% Forbes Media належить Integrated Whale Media Investments, групі інвесторів з Гонконгу. Решта – родині Форбс. У 2014 році, коли Forbes викупила Integrated Whale Media Investments, видання було оцінено в $475 млн. Менеджмент Forbes очікує, що капіталізація об’єднаної компанії після виходу на біржу сягне $630 млн.

Про плани Forbes вийти на біржу через злиття бізнесу зі SPAC-компанією стало відомо в кінці квітня. Паралельно з цим Forbes Media вела переговори з інвестиційною компанією Borderless Services, яка була готова купити видання за $700 млн, а також із консорціумом інвесторів на чолі з підприємцем Майклом Мо, за даними Reuters. Обидва останніх варіанти припускали, що компанія залишиться приватною.

У червні про вихід на біржу через злиття заявляло видання BuzzFeed. Компанія розраховує на оцінку в $1,5 млрд і планує завершити угоду в четвертому кварталі 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні