Категорія
Новини
Дата

Ford домовляється з китайською BYD про продаж заводу у Німеччині – WSJ

Ford Motor Co. веде переговори із китайським автовиробником BYD Co. про продаж підприємства у Німеччині, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела. Наразі на заводі в Саарлуїсі випускається модель Focus.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Топменеджери Ford наступного тижня вирушать до Китаю для обговорення можливості продажу заводу у Саарлуїсі, зазначають джерела видання. 
  • Умови потенційної угоди, зокрема її можлива сума, невідомі, зазначає WSJ.
  • Підприємством зацікавилися ще близько 15 інвесторів. Це автомобільні компанії і фінансові групи.
  • Минулого року Ford оголосив про плани закрити виробництво в Саарлуїсі, де працює близько 4600 працівників, до 2025 року. Американський автовиробник хоче зосередитися на виробництві електромобілів для європейського ринку в Кельні та Валенсії.

Контекст

23 січня профспілка IG Metall, яка представляє понад 2,2 млн працівників автомобільної, електротехнічної та металургійної галузей Німеччини, повідомила, що Ford має намір скоротити до 3200 робочих місць у Німеччині. Водночас Ford гарантував, що до 700 спеціалістів, які працюють у Саарлуїсі, продовжуватимуть створювати компоненти після завершення виробництва автомобілів у 2025 році. 

BYD – найбільший виробник електромобілів у КНР. Компанія вже продає кілька моделей у Європі, зокрема автобуси. Купівля заводу Ford забезпечить китайській компанії майданчик для подальшого розвитку у регіоні, де спостерігається зростання попиту на електромобілі та гібриди.

BYD Co. планує запустити ще один новий бренд електромобілів у 2023 році, заявили в компанії, оскільки автовиробник розширює свій модельний ряд після року високих продажів. Новий бренд стане доповненням преміального бренда Yangwang, запуск якого заплановано на перший квартал 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні