Категорія
Новини
Дата

BYD планує побудувати завод з виробництва автозапчастин у Вʼєтнамі, щоб зменшити залежність від Китаю – Reuters

Китайський виробник електромобілів BYD Auto Co має намір побудувати у Вʼєтнамі завод із виробництва автомобільних запчастин, пишуть Reuters і певні джерела, що зменшить залежність компанії від Китаю та дасть змогу розвинути ланцюжок поставок у Південно-Східній Азії в рамках глобальної експансії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Інвестиції у північний Вʼєтнам перевищать $250 млн, сказало одне з джерел, це сприятиме розширенню присутності материнської компанії BYD Co у Вʼєтнамі, де її підрозділ виробляє сонячні батареї.
  • Цей крок говорить про поширену тенденцію виробників скорочувати свою залежність від Китаю на тлі торгової напруженості зі Сполученими Штатами та перебоїв у виробництві, викликаних попередніми обмеженнями Пекіна через COVID-19.
  • Автовиробник із Сіаню, який минулого року перевершив свого конкурента Tesla Inc з продажу електромобілів більш ніж удвічі в Китаї, розширюється в інших країнах Азії, включаючи Сінгапур, Японію та Європу.
  • За підтримки Berkshire Hathaway Уоррена Баффета BYD виробляє як гібриди, так і електромобілі. 
  • Як і Tesla, BYD контролює більшу частину свого ланцюжка поставок, включаючи виробництво акумуляторів, що відрізняє його від відомих автовиробників.
  • Наразі ведуться переговори щодо вибору майданчика для заводу у Вʼєтнамі, повідомили джерела, планується розпочати будівництво до середини року.
  • Наразі зрозуміло, які компоненти BYD вироблятиме у Вʼєтнамі і чи включатимуть вони батареї або акумуляторні блоки.

Контекст

Американські корпорації, такі як Apple Inc, та їхні постачальники, такі як тайванська Foxconn та китайська Luxshare, також шукають альтернативні виробничі центри, одним із основних варіантів яких є сусідній Вʼєтнам. Інше джерело повідомило, що BYD збирається орендувати 80 га промислової землі, що більш ніж удвічі збільшує її присутність у Вʼєтнамі.

За словами одного з джерел, завод у Вʼєтнамі експортуватиме компоненти на складальний завод, який буде збудовано у Таїланді. У вересні компанія оголосила, що з 2024 року збудує в Таїланді завод зі збирання електромобілів потужністю 150 000 автомобілів на рік.

Підприємства у Вʼєтнамі також можуть обслуговувати місцевий ринок, переважно за рахунок послуг з технічного обслуговування та запасних частин для автомобілів BYD, що імпортуються з Китаю.

BYD Co планує запустити ще один новий бренд електромобілів у 2023 році, заявили в компанії, оскільки автовиробник розширює свій модельний ряд після року високих продажів. Новий бренд стане доповненням преміального бренду Yangwang, запуск якого заплановано на перший квартал 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні