Tesla розглядає можливість розширення заводу в Техасі за $775 млн – WSJ /Gettyimages
Категорія
Новини
Дата

Tesla розглядає можливість розширення заводу в Техасі за $775 млн – WSJ

Gettyimages

Провідний виробник електромобілів Tesla вивчає можливість розширення свого заводу недалеко від Остіна, штат Техас, на суму понад $775 млн, що свідчить про те, що автовиробник підтримує амбіції щодо збільшення виробництва на тлі побоювань Уолл-стріт з приводу попиту на його автомобілі, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з документами регулюючих органів Техасу, робота над новою інфраструктурою може розпочатися вже цього місяця. 
  • Реєстраційні документи, подані цього тижня до Департаменту ліцензування та регулювання Техасу, охоплюють можливості для виробництва та тестування акумуляторів та інші аспекти виробництва автомобілів.
  • Tesla виробляє кросовер Model Y у Техасі та заявила, що планує розпочати виробництво свого пікапа, відомого як Cybertruck, на заводі цього року. За словами компанії, зараз на заводі можна виробляти понад 250 000 автомобілів на рік.
  • Генеральний директор Ілон Маск минулого року заявив, що компанія може відкрити від 10 до 12 нових заводів, щоб збільшити виробництво та досягти своєї мети з продажу 20 млн автомобілів до кінця десятиліття. 
  • Компанія близька до вибору місця для нового заводу, сказав Маск минулого місяця, не вдаючись до подробиць.
  • Акції Tesla щойно закрили найгірший рік у своїй історії, впавши на 65% на тлі проблем з попитом, побоювань деяких інвесторів, що поглинання Маском Twitter Inc. у жовтні відволікає мільярдера від керування автомобільною компанією та інших факторів. Tesla також стикається з посиленням конкуренції на ринку електромобілів.
  • Незважаючи на проблеми, у тому числі тимчасові збої виробництва на своєму заводі в Китаї через спалах COVID-19, Tesla збільшила постачання автомобілів минулого року на 40% порівняно з попереднім роком, передавши близько 1,31 млн автомобілів. Очікується, що компанія зафіксує рекордний річний прибуток, коли оголосить результати за четвертий квартал наприкінці цього місяця.

Контекст

У грудні цінні папери Tesla подешевшали на 44%, а за рік вони обвалилися майже на 70% після максимуму понад $400 у листопаді 2021-го.

Капітал мільярдера почав зменшуватися після непродуманого поглинання соцмережі Twitter. Це негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Частка Ілона Маска в Tesla коштує близько $40 млрд, а опціони – ще $28 млрд. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

У середині грудня Маск продав черговий пакет акцій Tesla на суму майже $3,6 млрд, що стало четвертим розпродажем із моменту оголошення ним про придбання соцмережі Twitter.

За оцінками Forbes, падіння акцій Tesla знизило статки Маска, які ще рік тому перевищували $215 млрд, до $137 млрд. 14 грудня голова групи LVMH Бернар Арно витіснив Ілона Маска з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу.

Tesla знизив ціни на електромобілі в Китаї вдруге менш ніж за три місяці через падіння попиту, компанія також зменшила ціни на свої найпопулярніші електромобілі Model Y і Model 3 в Японії, Південній Кореї та Австралії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні