Категорія
Новини
Дата

Foxconn планує збудувати завод за $700 млн в Індії замість Китаю. Там вироблятимуть iPhone та деталі для електрокарів – Bloomberg

Партнер Apple Inc. компанія Foxconn Technology Group планує інвестувати близько $700 млн у новий завод в Індії, щоб наростити місцеве виробництво, повідомили Bloomberg джерела, знайомі з цим питанням. Це свідчить про прискорення перенесення виробництва з Китаю в міру зростання напруженості між Вашингтоном і Пекіном.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Тайванська компанія також відома своїм флагманським підрозділом Hon Hai Precision Industry Co., планує побудувати завод з виробництва деталей для iPhone на ділянці неподалік аеропорту в Бангалорі. 
  • За словами джерел, завод може також збирати телефони Apple, а ще Foxconn може використовувати майданчик для виробництва деяких деталей для свого нового бізнесу з випуску електромобілів.
  • Ця інвестиція є однією з найбільших інвестицій Foxconn в Індії на сьогоднішній день і свідчить про те, наскільки Китай ризикує втратити свій статус найбільшого у світі виробника побутової електроніки. Apple та інші американські бренди покладаються на своїх китайських постачальників, щоб дослідити альтернативні регіони, такі як Індія та Вʼєтнам. 
  • Очікується, що новий виробничий майданчик в Індії створить близько 100 000 робочих місць. У великому складальному комплексі iPhone в китайському Чженьчжоу у компанії наразі працює близько 200 000 очіб, хоча в піковий сезон виробництва ця цифра різко зростає.
  • Рішення Foxconn – останній крок, який передбачає, що постачальники можуть вивести потужності з Китаю набагато швидше, ніж очікувалося.
  • За даними джерел, плани все ще можуть змінитися, оскільки Foxconn знаходиться у процесі остаточного доопрацювання деталей інвестицій та проєкту. 

Контекст

Індія запропонувала фінансові стимули постачальникам Apple, таким як Foxconn, який минулого року почав виробляти iPhone останнього покоління на заводі в штаті Таміл Наду. 

Китайські постачальники Apple Inc., ймовірно, виведуть потужності з країни набагато швидше, ніж очікувалось, щоб запобігти наслідкам напруженості між Пекіном та Вашингтоном, пише Bloomberg із посиланням на виробника AirPods компанію GoerTek Inc. Технологічні гіганти хочуть диверсифікувати постачальників.

Фінська компанія Salcomp, постачальник Apple, планує подвоїти штат співробітників у Індії до 25 000 осіб протягом наступних трьох років, а також очікує, що річний дохід у країні становитиме не менше $2–3 млрд до 2025 року. 

Напередодні Apple повідомила про сукупну виручку в розмірі $117,2 млрд за останній квартал 2022 року, що на 5,5% менше, ніж за той самий період 2021 року, і нижче за прогнози аналітиків у $121,1 млрд. Значні збої в ланцюжку постачань у Китаї призвели до затримки поставок iPhone під час важливого святкового періоду. У Apple були важкі кілька місяців після заворушень на заводах у Китаї, внаслідок яких 6 листопада компанія випустила рідкісне попередження про те, що виробництво iPhone зіткнеться зі «значними» збоями.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні