Категорія
Новини
Дата

«Газовий монополіст». В «Епіцентрі» пояснили, для чого компанія купує активи «Укргазбуду»

Мережа гіпермаркетів «Епіцентр» планує придбати активи ПрАТ «Укргазбуд» для розширення складських приміщень. Про це Forbes повідомили в пресслужбі компанії у відповідь на запит. Минулого тижня відповідний дозвіл ТОВ «Епіцентр К» отримало від Антимонопольного комітету. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія «Епіцентр К» підтвердила звернення до АМКУ за дозволом на придбання активів у вигляді єдиного майнового комплексу, що належить ПрАТ «Укргазбуд». 
  • Об’єкти нерухомого майна, які належать «Укргазбуд», прилягають до складських приміщень компанії на логістичному центрі «Калинівка» (Київська обл.), пояснили в «Епіцентрі». 
  • «Таким чином компанія консолідує активи для розширення складських приміщень», – йдеться у коментарі «Епіцентр К».
  • У пресслужбі компанії спростували інформацію низки ЗМІ про те, що «Епіцентр» нібито виходить на новий для себе ринок. 
  • «Купуєш старенький сарай «Укргазбуду» біля своєї логістики і наступного дня прокидаєшся практично газовим монополістом […] На всяк випадок уточнення: обʼєкти нерухомого майна та компанія–юридична особа не одне й те ж саме», – прокоментувала новину керівник департаменту зі звʼязків з громадськістю «Епіцентр К» Юлія Чудновець.

Контекст

30 листопада стало відомо, що Антимонопольний комітет дозволив компанії «Епіцентр К» придбати активи компанії «Укргазбуд». 

ПрАТ «Укргазбуд» (раніше «Трест Укртрубопроводстрой») у 1994 році перетворена на акціонерне товариство. Займалася будівництвом в Україні, Росії та Білорусі, країнах Західної Європи, Близького Сходу та Африки, проклавши понад 50 тис. км сталевих трубопроводів. Компанія облаштовувала газові та нафтові родовища, споруджувала підземні сховища газу, насосні й компресорні станції.

Вартість активів ПрАТ «Укргазбуд» за підсумками 2022 року становила близько 679 млн грн, чистий збиток – 10,9 млн грн, зобов’язання – понад 279 млн грн. Кінцевими бенефіціарами є Оксана Мироненко, Петро Лозовський, Олег Єрмолатій, свідчать дані в YouControl.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні