Категорія
Новини
Дата

Польський регулятор дозволив власникам «Епіцентру» Герегам купити спортивну мережу Intersport Polska

Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі дозволило Галині та Олександру Герегам поглинути польський Intersport, йдеться у повідомленні польського регулятора. Спортивний ритейлер отримає €10 млн на відкриття нових магазинів і модернізацію вже відкритих.

Ключова інформація

  • Контроль над Intersport Polska власники «Епіцентру» Галина та Олександр Гереги отримають через дочірні компанії ТОВ «Епіцентр К» і Paravita Holding Limited.
  • Ритейлер Intersport Polska уклав інвестиційну угоду з «Епіцентром» та його бізнес-партнером Paravita Holding з Кіпру щодо спільного інвестування в мережу в квітні 2023 року. Угода передбачає інвестиції в розмірі €10 млн. Ці фінансові ресурси спрямовуватимуться на відкриття нових магазинів і модернізацію вже існуючих торгових точок, повідомив Михайлишин.
  • «Епіцентр» знаходиться в процесі оформлення угоди з придбання частки акцій у компанії Intersport Polska, підтвердив у серпні Forbes CEO ритейлера Петро Михайлишин. Він додав, що не може розкривати деталі угоди до її остаточного завершення.
  • Мережа Intersport налічує 35 магазинів у Польщі, переважно в торгових центрах. З квітня 2022-го по березень 2023 року компанія отримала річний чистий збиток у розмірі 12,8 млн злотих, а чистий дохід склав 239, 46 млн злотих, йшлося у фінансовому звіті компанії. Серед причин збитків називають пандемію, дефіцит поставок і перебої в співпраці з ключовими постачальниками товарів. 
  • «Епіцентр К» розвиває мережу Intersport в Україні з 2015-го, коли підписали договір про партнерство зі швейцарською IIC-Intersport International Corporation GMBH. З тих пір українська мережа мультибрендових магазинів спорттоварів зросла до понад 50 торгових точок у різних регіонах країни.

Контекст

Заяву до Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Польщі на придбання Intersport Polska Галина Герега подала у середині серпня 2023 року. Це не єдиний польський актив, на який українські мільярдери мають «апетити». У кінці вересня Галина Герега подала заяву в польський антимонопольний орган щодо концентрації контрольного пакету акцій у компанії Przetworstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box – одного з найбільших виробників пластику в Польщі.

Окрім Intersport, «Епіцентр» розвиває за межами своїх торгових центрів власні мережі «Галереї Деко» і E.PIC, а також спортивні мережі 4F (угода з польською компанією OTCF) і The Athlete’s foot (дочірній проєкт компанії Intersport).

За останній рік «Епіцентру» вдалося відкрити два великих торгових центри: у Львові (90 000 кв. м) та Києві (30 000 кв. м). Інвестиції в них склали 2,9 млрд грн і 1,8 млрд грн відповідно. Станом на жовтень 2023-го у ритейлера працюють 74 торгових центри включно з гіпермаркетами «Нова Лінія». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні