Категорія
Новини
Дата

«Інтерпайп» Пінчука збільшив завантаження виробництва до 70% від довоєнного рівня

Українська промислова компанія «Інтерпайп» у травні-червні 2022 року завантажила свої потужності з виробництва труб у середньому на 60–70% від довоєнного рівня, залізничних коліс – 45–50%. Про це в інтерв’ю Forbes розповів генеральний директор Interpipe Андрій Коротков. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія зупинила виробництво. Відновлення роботи почалось у квітні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У планах «Інтерпайп» Віктора Пінчука на третій квартал зберегти рівень завантаження в травні-червні, за можливості підвищити його на 5–10%.
  • З 24 лютого продажі компанії в Україні дуже зменшилися, оскільки вся південно-східна частина країни охоплена війною. Проте підприємства НАК «Нафтогаз України» в інших регіонах продовжують працювати, а «Інтерпайп» продовжує співпрацювати з ними, постачаючи їм труби. Крім того, «Укрзалізниця» та деякі приватні підприємства продовжують займатися ремонтом вагонів та, відповідно, замовляти у «Інтерпайп» колеса.
  • За підсумками 2021 року частки продажів компанії на експорт та на внутрішній ринок становили 82% та 18% відповідно.

Контекст

 За перший квартал 2022 року «Інтерпайп» скоротила виробництво сталі на 16%, труб – на 12%, а залізничної продукції на 43%. EBITDA скоротилась на 63% – до $15 млн.

Завдяки зростанню цін на нафту в США збільшився попит на труби для нафтогазової промисловості. Зростання доходу від реалізації безшовних труб за підсумками першого кварталу 2022 року на 47% до $181 млн допомогло компанії збільшити дохід на 19% до $239 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні