Категорія
Новини
Дата

Glovo запускає функцію донатів на спецавтомобілі для розмінування України

У користувачів сервісу доставки Glovo по всьому світу з’явиться нова функція в меню – вони зможуть задонатити кошти на розмінування України, повідомив віцепремʼєр Михайло Федоров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Платформа підтримки України United24 та сервіс доставки Glovo збиратимуть кошти на автомобілі для розмінування України, повідомив Федоров.
  • За його словами, зібрані гроші спрямують на спеціальні автомобілі, які доставлятимуть працівників та обладнання до місць небезпеки.
  • «Проєкт «Доставка безпечного майбутнього» cтартує у День незалежності України. Мешканці 15 найбільших міст батьківщини Glovo – Іспанії – отримають можливість допомогти нашій країні», – зазначив Федоров. 
  • За його словами, далі компанія масштабує ініціативу на інші 25 країн світу. Щомісяця з 24 до 26 числа мешканці цих держав зможуть донатити на розмінування України просто в застосунку.

Контекст

Україна входить до списку найбільш замінованих країн світу. 30% нашої держави заміновано, свідчать дані ДСНС.

За даними Міноборони, в Україні налічується 349 ймовірно замінованих і замінованих територій. Половина з них – землі сільськогосподарського призначення. Серед них пріоритетними для розмінування є 470 000 га потенційно забруднених земель сільгосппризначення.

Розмінуванням займаються державні структури (ДССТ, ДСНС, Нацгвардія, Нацполіція), а також 144 групи неурядових організацій загальною чисельністю близько 600 фахівців. Для обладнання однієї групи саперів з 10 людей потрібно $100 000–150 000. Лише на Харківщині та Херсонщині заміновано понад 1 млн га земель сільськогосподарського призначення, заявляли в Мінагрополітики.

Вартість розмінування пріоритетних земель може становити понад $1,5 млрд. Орієнтовна вартість нетехнічного обстеження 1 га – 5000–7000 грн.

Міжнародні партнери планують виділити Україні $244 млн та спецтехніку на потреби гуманітарного розмінування.

За словами віцепремʼєрки Юлії Свириденко, до кінця року Україна отримає 10 машин для розмінування виробництва хорватської DOK-ING та ще 10 машин від Global Clearance Solutions, майже 200 піротехнічних машин, понад 600 металодетекторів, 50 підривних машин, індивідуальні набори для розмінування, вибухозахисні костюми, квадрокоптери, роботизовані системи для знешкодження боєприпасів тощо. 

Обладнання нададуть Японія, Канада, Корея, Швейцарія, Литва, Фонд Говарда Баффета, ПРООН та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні