Категорія
Новини
Дата

Goldman Sachs звільнить близько 3200 працівників вже цього тижня після перегляду витрат – Bloomberg

Goldman Sachs Group Inc. приступає до одного зі своїх найбільших скорочень робочих місць, пише Bloomberg. Компанія вже на цьому тижні планує дотриматись плану скорочення близько 3200 посад.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Очікується, що фірма розпочне процес у середині тижня, і загальна кількість звільнених не перевищить 3200 осіб, за словами джерела. 
  • Понад третина з них, ймовірно, будуть з основних торгових та банківських підрозділів, що вказує на широкий характер скорочень. Фірма також готова оприлюднити фінансові дані, повʼязані з новим підрозділом, в якому знаходиться її бізнес за кредитними картками та кредитуванням, який зафіксує понад $2 млрд збитків до оподаткування.
  • Дані показують, що під керівництвом головного виконавчого директора Девіда Соломона з кінця 2018 року чисельність персоналу збільшилася на 34%, досягнувши понад 49 000 осіб на 30 вересня. На масштаби звільнень цього року також вплинуло рішення компанії здебільшого відмовитись від щорічного скорочення неефективних працівників під час пандемії.
  • Очікується, що навіть для тих, хто залишиться у фірмі, показники винагороди впадуть, особливо в інвестиційно-банківській сфері. Це різко контрастує з минулим роком, коли співробітникам надавали великі бонуси, а деяким обраним навіть було надано спеціальні виплати. Водночас у банку, як і раніше, є плани продовжити найм співробітників.
  • Уповільнення у різних напрямах бізнесу, набіг на споживчі банківські послуги та невизначені перспективи для ринків та економіки спонукають банк скорочувати витрати. 
  • За оцінками аналітиків, в результаті банк зіткнувся з падінням прибутку на 46% при виручці близько $48 млрд. 

Контекст

Останнє скорочення такого масштабу відбулося після краху Lehman Brothers у 2008 році. Goldman розпочав реалізацію плану зі скорочення понад 3000 робочих місць, або майже 10% своєї робочої сили в той час, і вище керівництво вирішило відмовитися від своїх премій.

Цьогорічні звільнення є визнанням того, що навіть компаніям, які перевершили результати цього року, також доведеться зіткнутися з труднощами через результати в масштабах усієї компанії.

У грудні Financial Times повідомив, що починаючи з січня Goldman Sachs може звільнити до 3900 співробітників. Генеральний директор Девід Соломон прагне підвищити прибутковість банку в умовах економічних перешкод. Уолл-стріт бореться з різким скороченням угод та активності на ринках капіталу після небувалого 2021 року, що призвів до різкого збільшення найму та великих бонусів. За даними Refinitiv, комісійні інвестиційно-банківські послуги впали на 35% з початку року.

Але Goldman перебуває під особливим тиском щодо підвищення маржі, тому що Соломон намагається поліпшити ринкову оцінку банку, яка кілька років відставала від аналогів. У жовтні банк оголосив про злиття інвестиційно-банківського та торговельного підрозділів, а також відмову від споживчого банкінгу після критики з боку інвесторів щодо його збитків і витрат, що зростають.

Банк також готувався скоротити бонусний пул для своїх 3000 інвестиційних банкірів на 40% і більше, що мало стати найбільшим падінням з часів фінансової кризи 2008 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні