Категорія
Новини
Дата

Goldman Sachs звільнить близько 3200 працівників вже цього тижня після перегляду витрат – Bloomberg

2 хв читання

Goldman Sachs Group Inc. приступає до одного зі своїх найбільших скорочень робочих місць, пише Bloomberg. Компанія вже на цьому тижні планує дотриматись плану скорочення близько 3200 посад.

Ключові факти

  • Очікується, що фірма розпочне процес у середині тижня, і загальна кількість звільнених не перевищить 3200 осіб, за словами джерела. 
  • Понад третина з них, ймовірно, будуть з основних торгових та банківських підрозділів, що вказує на широкий характер скорочень. Фірма також готова оприлюднити фінансові дані, повʼязані з новим підрозділом, в якому знаходиться її бізнес за кредитними картками та кредитуванням, який зафіксує понад $2 млрд збитків до оподаткування.
  • Дані показують, що під керівництвом головного виконавчого директора Девіда Соломона з кінця 2018 року чисельність персоналу збільшилася на 34%, досягнувши понад 49 000 осіб на 30 вересня. На масштаби звільнень цього року також вплинуло рішення компанії здебільшого відмовитись від щорічного скорочення неефективних працівників під час пандемії.
  • Очікується, що навіть для тих, хто залишиться у фірмі, показники винагороди впадуть, особливо в інвестиційно-банківській сфері. Це різко контрастує з минулим роком, коли співробітникам надавали великі бонуси, а деяким обраним навіть було надано спеціальні виплати. Водночас у банку, як і раніше, є плани продовжити найм співробітників.
  • Уповільнення у різних напрямах бізнесу, набіг на споживчі банківські послуги та невизначені перспективи для ринків та економіки спонукають банк скорочувати витрати. 
  • За оцінками аналітиків, в результаті банк зіткнувся з падінням прибутку на 46% при виручці близько $48 млрд. 

Контекст

Останнє скорочення такого масштабу відбулося після краху Lehman Brothers у 2008 році. Goldman розпочав реалізацію плану зі скорочення понад 3000 робочих місць, або майже 10% своєї робочої сили в той час, і вище керівництво вирішило відмовитися від своїх премій.

Цьогорічні звільнення є визнанням того, що навіть компаніям, які перевершили результати цього року, також доведеться зіткнутися з труднощами через результати в масштабах усієї компанії.

У грудні Financial Times повідомив, що починаючи з січня Goldman Sachs може звільнити до 3900 співробітників. Генеральний директор Девід Соломон прагне підвищити прибутковість банку в умовах економічних перешкод. Уолл-стріт бореться з різким скороченням угод та активності на ринках капіталу після небувалого 2021 року, що призвів до різкого збільшення найму та великих бонусів. За даними Refinitiv, комісійні інвестиційно-банківські послуги впали на 35% з початку року.

Але Goldman перебуває під особливим тиском щодо підвищення маржі, тому що Соломон намагається поліпшити ринкову оцінку банку, яка кілька років відставала від аналогів. У жовтні банк оголосив про злиття інвестиційно-банківського та торговельного підрозділів, а також відмову від споживчого банкінгу після критики з боку інвесторів щодо його збитків і витрат, що зростають.

Банк також готувався скоротити бонусний пул для своїх 3000 інвестиційних банкірів на 40% і більше, що мало стати найбільшим падінням з часів фінансової кризи 2008 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні