Категорія
Новини
Дата

Goldman Sachs готується звільнити майже 4000 працівників – FT

Починаючи з січня Goldman Sachs може звільнити до 3900 співробітників, пише Financial Times. Генеральний директор Девід Соломон прагне підвищити прибутковість банку в умовах економічних перешкод.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Плани все ще обговорюються, і цілком можливо, що поточна мета скорочення «до 8%» її 49 000 співробітників по всьому світу буде зменшена, якщо перспективи бізнесу покращаться, кажуть три джерела.
  • Уолл-стріт бореться з різким скороченням угод та активності на ринках капіталу після небувалого 2021 року, що призвів до різкого збільшення найму та великих бонусів. За даними Refinitiv, комісійні інвестиційно-банківські послуги впали на 35% з початку року.
  • Але Goldman перебуває під особливим тиском щодо підвищення маржі, тому що Соломон намагається поліпшити ринкову оцінку банку, яка кілька років відставала від аналогів. У жовтні банк оголосив про злиття інвестиційно-банківського та торговельного підрозділів, а також відмову від споживчого банкінгу після критики з боку інвесторів щодо його збитків і витрат, що зростають.
  • За словами одного з джерел, майбутні скорочення будуть розподілені за різними підрозділами, а не зосереджені в одному підрозділі чи країні. 
  • Цього тижня Financial Times повідомила, що Goldman також готується скоротити бонусний пул для своїх 3000 інвестиційних банкірів на 40% і більше, що стане найбільшим падінням з часів фінансової кризи 2008 року.

Контекст

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення і в технологічній галузі. Цього місяця Ілон Маск удвічі скоротив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатка Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої силиАmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта.

Нещодавно H&M першим з великих європейських ритейлерів оголосив про те, що скорочує штат з метою економії. Планує звільнити 1500 співробітників, щоб заощадити 2 млрд шведських крон ($190 млн) у рік.

На початку грудня компанія PepsiCo Inc. повідомила, що звільняє співробітників у штаб-квартирі у Північній Америці, що свідчить про те, що затягування корпоративних поясів поширюється не лише на технології та засоби масової інформації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні