Категорія
Новини
Дата

Google буде протидіяти фейкам про українських біженців у ЄС

Дочірня компанія Google – Jigsaw – наступного тижня почне кампанію протидії дезінформації про українських біженців у Польщі, Словаччині та Чехії на основі досліджень психологів із двох британських університетів, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У співпраці з Jigsaw психологи з університетів Кембриджа та Брістоля створили 90-секундні ролики, призначені для «щеплення» людей від шкідливого контенту у соціальних мережах.
  • Ролики, які будуть показуватися в рекламних місцях на YouTube від Google, а також на інших платформах, таких як Twitter, TikTok та Facebook, покликані допомогти людям ідентифікувати емоційні маніпуляції у заголовках новин.
  • Кампанія спрямована на підвищення стійкості до наративів проти біженців у партнерстві з місцевими неурядовими організаціями, фахівцями з перевірки фактів, науковцями та експертами з дезінформації.
  • «Ми розглядаємо це як пілотний експеримент, тому немає абсолютно жодних причин, щоб цей підхід не можна було застосувати в інших країнах», – сказала керівниця відділу досліджень у Jigsaw Бет Голдберг.
  • За її словами, Польщу обрали тому, що в ній найбільше українських біженців, а Чехія та Словаччина будуть корисними прикладами для решти Європи.
  • Кампанія триватиме один місяць.

Контекст

З України з початку війни до 16 червня виїхало 7,704 млн осіб, назад повернулися 2,559 млн, повідомило Міністерство внутрішніх справ України. У Європі, станом на 16 червня, 3,207 млн біженців з України зареєстровані на тимчасовий захист або в подібних національних програмах захисту.

Європейський центральний банк (ЄЦБ) прогнозує, що біженці з України можуть збільшити активну робочу силу в зоні ЄС на 0,3–1,3 млн осіб. Про це пише Bloomberg з посиланням на дослідження ЄЦБ.

Розрахунки європейського Центробанку прогнозують ріст активної робочої сили на 0,2%–0,8% у середньостроковій перспективі, що відповідає цифрам від 300 000 до 1,3 млн працівників.

У звіті ЄЦБ передбачається, що українські біженці зможуть інтегруватися на ринок праці швидше, ніж попередні хвилі біженців із Сирії, через більшу культурну близькість країни та швидку відповідь Європейського Союзу на допомогу їм. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні