Категорія
Новини
Дата

Google повністю відключив монетизацію для російських користувачів

1 хв читання

Сервіс контекстної реклами Google AdSense остаточно згортає свою діяльність у РФ та відключить облікові записи російських користувачів, пише Moscow Times. Відповідні повідомлення 12 серпня отримали російські видавці та блогери.

Компанія Google почала згортати свою роботу в Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «Ми деактивуємо всі облікові записи AdSense, країною розташування яких вказана Росія. Це означає, що отримувати прибуток від монетизації через такі акаунти буде неможливо», – йдеться в повідомленні команди Google Payments.
  • Таким чином, власники сайтів і блогери, які працюють на YouTube, повністю втратять доступ до Google AdSense і послуг, що надаються рекламною мережею.

Контекст

У березні 2022 року Google вимкнула показ реклами на території Росії. Рекламні повідомлення були недоступні як у пошуку, так і в YouTube та партнерських мережах. Однак видавці та YouTube-блогери могли отримувати доходи від переглядів з-за кордону.

На початку серпня російська влада почала уповільнювати роботу YouTube. При цьому в Держдумі РФ анонсували швидке блокування всіх сервісів Google у Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд