Категорія
Новини
Дата

У роботі YouTube в Росії стався масштабний збій

1 хв читання

Російські користувачі Youtube скаржаться на повну зупинку відеохостингу, пише The Moscow Times. Проблему зафіксовано як у роботі сайту, так і мобільного додатка.

Влада РФ раніше закидала американській платформі недотримання російського законодавства та критикувала за видалення прокремлівських каналів.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Скарги надійшли від мешканців Москви, Санкт-Петербурга, Нижнього Новгорода, Єкатеринбурга, Уфи, Саратова, Самари, Краснодара та інших регіонів.
  • Вони стверджують, що відеохостинг перестав завантажуватися, через що користувачі не можуть дивитися відео чи залишати коментарі,
  • Російський інтернет-сервіс моніторингу «Сбой.рф» повідомив, що в Росії зафіксовано тисячі збоїв у роботі YouTube. Користувачі повідомили, що можуть отримати доступ до YouTube лише через віртуальні приватні мережі (VPN).

Контекст

У середині липня користувачі у РФ почали скаржитися на зниження швидкості завантаження відео на YouTube. Тоді Роскомнагляд пояснив це «зношуванням обладнання Google, яке не оновлювалося після виходу компанії з Росії через війну в Україні». У Google спростували ці твердження, наголосивши, що при використанні VPN проблем із завантаженням відео в РФ не виникає.

Російське видання «Медуза» із посиланням на джерела в телекомунікаційній галузі писало, що влада РФ попередила провідних операторів звʼязку про намір уповільнити швидкість відтворення відео на YouTube до 128 кілобіт за секунду. Таке обмеження дозволяє лише слухати аудіо або дивитися відео з роздільною здатністю не вище 240p. Водночас повне блокування YouTube не планувалося: влада розраховує, що росіяни самі перестануть користуватися платформою через незручності. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд