Категорія
Новини
Дата

Співзасновник Google Сергій Брін повернувся до роботи, він займається ШІ-моделлю Gemini – WSJ

Співзасновник Google Сергій Брін повернувся до роботи, він займається ШІ-моделлю Gemini – WSJ /Getty Images

Getty Images

Співзасновник Google Сергій Брін працює разом із дослідниками штучного інтелекту (ШІ) у штаб-квартирі технологічного гіганта, допомагаючи зусиллям зі створення потужної системи Gemini, пише The Wall Street Journal.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Мультимільярдер відвідував офіси технологічного гіганта у Каліфорнії, в останні місяці, як правило, три-чотири дні на тиждень, працюючи разом з дослідниками, які прагнуть розробити наступну велику систему ШІ компанії.
  • Брін брав участь у зустрічах, присвячених ШІ, в офісах Google наприкінці минулого року, але частота та інтенсивність його участі зросли, кажуть джерела. Його нова позиція є помітною зміною порівняно з підходом щодо невтручання, який він прийняв після звільнення з керівної посади в материнській компанії Alphabet 2019 року.
  • Брін тісно співпрацював із групою дослідників, які розробляють довгоочікувану модель ШІ Google Gemini. Вони обговорили технічні питання, такі як «криві втрат», спосіб вимірювання продуктивності програми ШІ з часом, а Брін проводив щотижневі обговорення нових досліджень ШІ зі співробітниками Google. За словами очевидців, він також втручався у кадрові питання, наприклад, у найм затребуваних дослідників.
  • Збільшення присутності Бріна в Google відображає поворотний момент у галузі ШІ та його давній інтерес до технології.
  • Gemini – це спроба Google створити універсальну програму ШІ, яка може конкурувати з моделлю OpenAI GPT-4. Деміс Хасабіс, виконавчий директор Google, який займається проєктом, сказав співробітникам під час нещодавньої зустрічі в масштабах компанії, що програма стане доступною пізніше цього року, за словами джерел.

Контекст

Брін, 49 років, заснував Google разом із Ларрі Пейджем у 1998 році на основі дослідження веб-пошуку, над яким вони разом працювали, будучи аспірантами Стенфордського університету.

В останні роки Брін час від часу зʼявлявся в штаб-квартирі Google. За даними S&P Capital IQ, він є другим за величиною індивідуальним акціонером Alphabet після Пейджа з часткою, що оцінюється майже в $90 млрд.

Google мала фору в галузі ШІ, в 2011 році вона сформувала дослідницький підрозділ під назвою Brain, щоб дослідити, як можна використовувати обчислювальну техніку для створення програм ШІ. Цього року головний виконавчий директор Google Сундар Пічаї обʼєднав команду Brain із DeepMind, дослідницькою компанією в галузі ШІ, яка раніше працювала незалежно під егідою Alphabet. 

Участь Бріна зросла після випуску ChatGPT у листопаді. Співзасновники Google були присутні на зустрічах, щоб розглянути продукти ШІ, які готував Google до своєї конференції розробників у травні, повідомили джерела. З того часу Брін постійно присутній у штаб-квартирі Google, зʼявляючись на дослідницьких зборах і корпоративних святах.

У Google заявили, що Брін не має формальної нової ролі в компанії, крім співзасновника й члена ради директорів. 

Брін просував можливості ШІ у своєму останньому листі акціонерам, опублікованому в 2018 році, в якому говорилося, що «потужність і потенціал обчислень для вирішення важливих проблем ніколи не були такими великими».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні