Категорія
Новини
Дата

Конкурент OpenAI, стартап Anthropic, планує залучити $2 млрд інвестицій, зокрема від Google – The Information 

Один із конкурентів OpenAI, ШІ-стартап Anthropic, веде переговори з інвесторами щодо залучення $2 млрд невдовзі після того, як Amazon зобов’язався вкласти в компанію $1,25 млрд. Про це пише The Information з посиланням на трьох людей, які безпосередньо знайомі з ситуацією.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • За словами двох співрозмовників видання, Google, яка вже придбала приблизно 10% акцій Anthropic в 2022 році, планує інвестувати в новому раунді стартапу. 
  • Anthropic хоче отримати оцінку від $20 млрд до $30 млрд з урахуванням нових інвестицій.
  • Бажана цифра в п’ять разів перевищує оцінку $4 млрд, яку інвестори встановили для стартапу в березні. Це може зробити акції Anthropic набагато дорожчими, ніж акції розробника ChatGPT – OpenAI – з погляду коефіцієнта оцінки до доходу. 
  • Компанія прогнозує, що її річний виторг досягне $200 млн до кінця 2023 року і зросте до рівня $500 млн у 2024-му.
  • Поки Anthropic монетизується через продаж підписки лише в США та Великій Британії. 

Контекст

Anthropic намагається залучити інвестиції від Google невдовзі після того, як онлайн-ритейлер Amazon вклав у стартап $4 млрд та отримав міноритарну частку в компанії. Про угоду стало відомо 25 вересня. 

Стартап Anthropic у 2021 році запустили вихідці з OpenAI – Даніела і Даріо Амодеї. Останній обіймав у компанії посаду віцепрезидента з досліджень. Стартап спеціалізується на розробці базових систем штучного інтелекту та великих мовних моделей.

Флагманський продукт Anthropic – ШІ-асистент Claude, прямий конкурент ChatGPT від OpenAI.

За даними WSJ, лідер перегонів ШІ чат-ботів OpenAI веде переговори з інвесторами про продаж акцій при оцінці до $90 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні