Категорія
Новини
Дата

Google відкрив доступ до ШІ-чатботу Bard для України

1 хв читання

В Україні став доступний чатбот від Google на основі штучного інтелекту Bard, повідомило Міністерство цифрової трансформації. Чатбот допомагає отримувати чіткі відповіді на запитання. Також Bard запрацював у країнах ЄС та Бразилії.

Ключові факти

  • Зазначається, що Bard може слухати відповіді, а не лише читати їх. Також він може зберігати історію спілкування, є можливість переглянути історію змін та ваш діалог із Bard
  • Чатбот може експортувати код Python у Replit (на додаток до Google Colab), а також ділитися розмовами з друзями.
  • Згідно з повідомленням, користувач формулює запит, а Bard збирає найбільш відповідну інформацію з інтернету. Тобто не потрібно пошукати інформацію вручну – це зробить Bard.
  • За даними Bloomberg, Google випустила свого чатбота Bard для користувачів у країнах Європейського Союзу та Бразилії, інструмент штучного інтелекту тепер може генерувати відповіді більш ніж 40 мовами, включаючи китайську, хінді та іспанську.
  • ЄС став однією з останніх частин світу, який отримали доступ до Bard, який був запущений приблизно у 180 країнах на початку цього року. За словами компанії, затримка була викликана невизначеністю щодо відповідності служби ШІ Загальному регламенту ЄС із захисту даних.
  • Google повідомила, що в деяких регіонах у Bard зʼявляться й інші функції, у тому числі можливість чути відповіді, які вимовляються вголос, завантажувати зображення з підказками та аналізувати фотографії за допомогою інструмента ШІ.

Контекст

8 лютого ринкова вартість Alphabet Inc. знизилася на $100 млрд після того, як її новий чат-бот Bard поділився недостовірною інформацією в рекламному ролику, а презентація компанії не викликала фурору, що посилило побоювання, що материнська компанія Google програє конкуруючій Microsoft Corp.

У березні Google запустила свій чатбот Bard, щоб скласти конкуренцію популярному ChatGPT від OpenAI і надолужити втрачене в гонці за комерціалізацією технології генеративного штучного інтелекту. В компанії повідомили, що спершу Bard буде доступним у США та Великій Британії і згодом розшириться до більшої кількості країн та мов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні