Категорія
Новини
Дата

Google відкрив доступ до ШІ-чатботу Bard для України

В Україні став доступний чатбот від Google на основі штучного інтелекту Bard, повідомило Міністерство цифрової трансформації. Чатбот допомагає отримувати чіткі відповіді на запитання. Також Bard запрацював у країнах ЄС та Бразилії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що Bard може слухати відповіді, а не лише читати їх. Також він може зберігати історію спілкування, є можливість переглянути історію змін та ваш діалог із Bard
  • Чатбот може експортувати код Python у Replit (на додаток до Google Colab), а також ділитися розмовами з друзями.
  • Згідно з повідомленням, користувач формулює запит, а Bard збирає найбільш відповідну інформацію з інтернету. Тобто не потрібно пошукати інформацію вручну – це зробить Bard.
  • За даними Bloomberg, Google випустила свого чатбота Bard для користувачів у країнах Європейського Союзу та Бразилії, інструмент штучного інтелекту тепер може генерувати відповіді більш ніж 40 мовами, включаючи китайську, хінді та іспанську.
  • ЄС став однією з останніх частин світу, який отримали доступ до Bard, який був запущений приблизно у 180 країнах на початку цього року. За словами компанії, затримка була викликана невизначеністю щодо відповідності служби ШІ Загальному регламенту ЄС із захисту даних.
  • Google повідомила, що в деяких регіонах у Bard зʼявляться й інші функції, у тому числі можливість чути відповіді, які вимовляються вголос, завантажувати зображення з підказками та аналізувати фотографії за допомогою інструмента ШІ.

Контекст

8 лютого ринкова вартість Alphabet Inc. знизилася на $100 млрд після того, як її новий чат-бот Bard поділився недостовірною інформацією в рекламному ролику, а презентація компанії не викликала фурору, що посилило побоювання, що материнська компанія Google програє конкуруючій Microsoft Corp.

У березні Google запустила свій чатбот Bard, щоб скласти конкуренцію популярному ChatGPT від OpenAI і надолужити втрачене в гонці за комерціалізацією технології генеративного штучного інтелекту. В компанії повідомили, що спершу Bard буде доступним у США та Великій Британії і згодом розшириться до більшої кількості країн та мов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні