Категорія
Новини
Дата

Google відкриває доступ до чат-бота Bard – конкурента ChatGPT

Google запустила свого чат-бота Bard, щоб скласти конкуренцію популярному ChatGPT від OpenAI і надолужити втрачене в гонці за комерціалізацією технології генеративного штучного інтелекту. В компанії повідомили, що спершу Bard буде доступним у США та Великій Британії і згодом розшириться до більшої кількості країн та мов.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові фаети

  • У Google заявили, що Bard, який надає відповіді на текстові питання, працюватиме окремо від пошукової системи Google.
  • «Ви можете використовувати Bard, щоб підвищити свою продуктивність, прискорити свої ідеї та підштовхнути свою цікавість», – йдеться у повідомленні компанії. 
  • Зазначається, що Bard може дати поради, як досягти своєї мети – «прочитати більше книжок цього року, пояснити квантову фізику простими словами або розбудити ваш творчий потенціал». 
  • Наразі компанія хоче отримати відгуки від якомога більшої кількості людей, щоб покращити роботу Bard.
  • «Ми хочемо отримувати зворотний звʼязок і поступово збільшувати кількість людей, які мають доступ до Bard, – сказав Зубін Гахрамані, віцепрезидент Google Research. – І причина цього в тому, що ми дійсно хочемо мати можливість протестувати і винести уроки з цього, перш ніж ми широко розгорнемо його».
  • Google заявив, що Bard генеруватиме відповіді тільки англійською мовою, а не компʼютерним кодом або іншими мовами, і надаватиме доступ у порядку черги користувачам, які зареєструються в списку очікування в США та Великій Британії.

Контекст

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск, – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

ChatGPT зараз вважають найпрофесійнішим чат-ботом, який може відповідати на питання зрозумілою мовою. Він привернув більше уваги користувачів, аніж розробки Google Al LaMDA або Meta – BlenderBot. Хоча всі три мають спільну проблему – вони можуть давати неправдиву та упереджену відповідь.

Bard побудований на основі технології штучного інтелекту Google, відомої як LaMDA, або мовна модель для діалогових додатків, і був навчений текстовими даними, взятими з відкритої мережі. Він також ґрунтується на результатах пошуку Google, що є додатковим рівнем навчання, що означає, що він з меншою ймовірністю суперечитиме собі невірною інформацією.

8 лютого ринкова вартість Alphabet Inc. знизилася на $100 млрд після того, як її новий чат-бот Bard поділився недостовірною інформацією в рекламному ролику, а захід компанії не викликав фурору, що посилило побоювання, що материнська компанія Google програє конкуруючій Microsoft Corp., пише Reuters.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні