Категорія
Новини
Дата

Google запускає новий фонд для фінансування українських стартапів з бюджетом $10 млн

Компанія Google оголосила про запуск другого фонду в межах ініціативи Startup Ukraine Support Fund з бюджетом у $10 млн для підтримки українських стартапів у 2024 році. Про це йдеться в пресрелізі на сайті компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Відібрані українські стартапи будуть оголошені протягом року і отримають до $200 000 у бездольовому фінансуванні, а також менторську підтримку Google, підтримку продуктів та $300 000 у вигляді кредитів Google Cloud, йдеться в повідомленні.
  • Компанія наголосила, що допомога спрямована на те, щоб українські підприємці мали можливості підтримувати та розвивати свій бізнес, зміцнювати свою спільноту та створювати основу для економічного відновлення після війни. 
  • Подача заявок розпочнеться пізніше цього року.

Контекст

З початку війни в Україні Google виділила понад $45 млн готівкою та $7 млн у негрошовій формі для підтримки гуманітарних зусиль на користь людей в Україні та тих, хто рятується від війни.

У березні 2022 року Google створила Фонд підтримки Google для стартапів в Україні (Google for Startups Ukraine Support Fund), який надав 58 одержувачам фінансову підтримку у розмірі $5 млн у вигляді грантів без залучення капіталу. 

Стартапи, за підтримки Ukraine Support Fund, отримали $15,8 млн подальшого фінансування, забезпечили зростання доходу на 100% та значно збільшили кількість робочих місць, зазначила компанія.

Багато хто з них, наприклад Skyworker.ai та Mindly, використовують штучний інтелект для створення економічних можливостей; а декілька отримали визнання з боку всесвітніх експертів, наприклад, Zeely, засновники якої потрапили до списку Forbes Europe 30 Under 30.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні