Категорія
Новини
Дата

Google запускає сервіс Market Finder для українського бізнесу. Він допоможе компаніям вийти на нові ринки

Компанія Google запускає в Україні сервіс Market Finder, що має допомогти бізнесу знайти нові можливості та шляхи для просування. Зокрема, через вихід на нові ринки та пошук клієнтів і партнерів в інших країнах, йдеться у повідомленні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сервіс Market Finder є безкоштовним, він також пропонує посібники, відео та поради, що мають полегшити для компаній перші кроки на експортному ринку.
  • «Market Finder буде корисним не тільки компаніям, які тільки думають про вихід на нові ринки і не знають, з чого почати, а й для експортерів з досвідом, які шукають нові шляхи для розвитку свого бізнесу», – кажуть у Google.
  • Сервіс надає доступ до статистичних даних, інструментів і ресурсів, щоб розпочати розвиток свого бізнесу на міжнародному рівні.
  • Зокрема, у ньому можна ознайомитись з показниками, які охоплюють 40 різних напрямів – від логістики й купівельної поведінки до повного економічного профілю країни.
  • Згідно із повідомленням, Market Finder аналізує використання споживачами інтернету, демографічні дані та наявний дохід, надаючи чіткі показники та цінну інформацію про потенціал зростання ринку.

Контекст

Водночас у березні Google припинив продаж онлайн-реклами в Росії. Google – найбільший у світі продавець онлайн-реклами. Навесні компанія Google, що належить Alphabet Inc., вирішила вивозити своїх працівників із Росії. Це повʼязано з тим, що компанія закриває свій офіс і припиняє комерційну діяльність у цій країні. 

Google заявив, що відключить у Росії частину серверів, що прискорюють завантаження контенту. Google Global Cache встановлюються на мережах інтернет-провайдерів по всьому світу, щоб знизити навантаження на магістральні мережі звʼязку та збільшити швидкість доступу користувачів до власних сервісів (насамперед завантаження відео на YouTube). 

У травні Google видав перші гранти сумою до $100 000 для 17 українських стартапів. Стартапи, засновані в Україні, відбираються на основі критеріїв та оцінки співбесіди. Про запуск фонду на $5 млн компанія повідомила наприкінці березня.

Українські стартапи отримали гранти, менторську допомогу від Google, підтримку продуктів і кредити на використання Cloud.

Загалом Google виділив грант уже для 33 українських стартапів із фонду на $5 млн. У списку Liki24, Awesomic та ComeBack Mobility. Компанія Google відібрала ще 16 українських стартапів, що отримали грант від Google for Startups Ukraine Support Fund. Загалом до участі у програмі залучені 33 проєкти.

Google for Startups Ukraine Support Fund – запущена навесні 2022 року ініціатива Google, якою керує акселератор Huge Thing. Окрім фінансування, стартапи отримують менторську й технічну підтримку, кредити хмарного сервісу Google Cloud тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні