Категорія
Новини
Дата

Google закриває свій офіс у Росії й вивозить людей. У Росії будуть доступні лише безкоштовні сервіси

Компанія Google, що належить Alphabet Inc., вивозить своїх працівників із Росії. Це повʼязано з тим, що компанія закриває свій офіс і припиняє комерційну діяльність у цій країні. Про це повідомляє The Wall Street Journal

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Офіс Google Росія після арешту банківського рахунку не може продовжувати роботу, пише видання. «Арешт банківського рахунку Google Росія унеможливив функціонування нашого російського офісу, в тому числі збереження співробітників та оплату праці в Росії, оплату постачальників і підрядників, а також виконання інших фінансових зобовʼязань», – сказав представник компанії виданню.
  • Більшість російських працівників Google вирішили залишити країну і продовжити працювати в компанії за межами Росії, причому значна частина виїхала в Дубай, де Google має великий офіс. Деякі працівники вирішили залишитися в Росії і припинити працювати на компанію. 
  • При цьому Google продовжить надавати можливість використання безкоштовних сервісів компанії для користувачів із РФ, незважаючи на намір російської «дочки» ініціювати власне банкрутство. Йдеться про сервіси «Пошук», YouTube, Gmail, «Карти» та Google Play.

Контекст

Раніше повідомлялося, що російська структура Google, має намір звернутися до арбітражного суду із заявою про визнання власного банкрутства. Компанія з 22 березня 2022 року «передрікає власне банкрутство і неможливість виконання грошових зобовʼязань». На компанію за позовами Роскомнагляду наклали оборотний штраф на суму понад 7,2 млрд руб.

Також Google заборонив росіянам встановлювати й оновлювати свій фірмовий браузер через магазин Google Play. Інтерфейс видає помилку «не вдалося встановити застосунок» та блокує будь-які операції з веббраузером. Крім того, компанія заборонила розробникам у Росії оновлення та завантаження платних застосунків у Google Play. Таким чином власникам смартфонів на Android залишилися доступні тільки безкоштовні програми.

Водночас у березні Google припинив продаж онлайн-реклами в Росії. Google – найбільший у світі продавець онлайн-реклами. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні