Категорія
Новини
Дата

Гранти для бізнесу. Японія виділить $188 млн у рамках проєкту з трансферу технологій в Україну

1 хв читання

Мінекономіки разом з UNIDO запускають проєкт із трансферу японських технологій в Україну за фінансування Японії, повідомляє пресслужба міністерства. У рамках ініціативи бізнес зможе отримати грант до $10 млн.

Ключові факти

  • Проєкт, загальний бюджет якого становить $188 млн, спрямований на підтримку відновлення зеленої промисловості та довгострокового сталого розвитку України шляхом передачі технологій. Також його метою є спільне створення підприємств у ключових галузях промисловості з високим потенціалом зростання й доданої вартості.

Сектори, які будуть підтримані в рамках проєкту:

  • agro-tech, ланцюги створення вартості та управління водними ресурсами;
  • виробництво з біомаси й невикористаних первинних продуктів і розвиток циркулярної економіки;
  • цифрова трансформація, активне використання ІКТ (інформаційно-комунікаційних технологій), аналітики даних та штучного інтелекту;
  • сталі енергетичні системи, енергозбереження, промислова декарбонізація, управління енергетичною інфраструктурою і помʼякшення та адаптація до кліматичних ризиків;
  • зелений водень/аміак;
  • підвищення продуктивності МСП та tech-рішення в сфері smart-логістики;
  • med-tech, телемедицина й медичні послуги.

Контекст

22 березня Україні надійшла позика на $230 млн від уряду Японії в рамках проєкту Світового банку «Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)».

29 березня Україна отримала від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку $1,5 млрд позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» (Growth Foundations Development Policy Loan – DPL).

1 квітня до держбюджету України надійшло $118 млн від уряду Японії в межах проєктів Світового банку «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя» (HEAL Ukraine) й «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE).

13 червня президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда підписали двосторонню Угоду про підтримку України та співробітництво між Україною й урядом Японії. Цьогоріч Японія надасть Україні $4,5 млрд і продовжить допомагати протягом усього десятирічного терміну дії угоди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні