Категорія
Новини
Дата

Група Нафтогаз збільшила видобуток газу на 7% у січні–липні

1 хв читання

За сім місяців року підприємства Групи Нафтогаз – АТ «Укргазвидобування» і ПАТ «Укрнафта» – видобули 8,6 млрд куб. м товарного газу, що на понад 7% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє пресслужба.

Група мала цьогоріч продовжити збільшувати видобуток, зокрема до 15 млрд кубометрів газу. За словами очільника Олексія Чернишова, цього буде цілком достатньо для того, щоб покрити потреби України в частині регульованих сегментів.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, компанії Групи збільшують газовидобуток через запуск нових високопродуктивних свердловин, впровадження нових технологій та ефективну роботу зі старим фондом. 
  • «Планові показники перевищено на 2%. Робота не припиняється не тільки у центральних і західних областях, а й у східних – попри всі воєнні виклики», – заявив очільник Групи Олексій Чернишов. 

Контекст

У 2023 році чистий консолідований прибуток Групи Нафтогаз становив 23,1 млрд грн проти збитку 79,1 млрд у 2022-му.

НАК «Нафтогаз України» за результатами діяльності в 2023 році сплатить до держбюджету майже 12,2 млрд грн дивідендів, а також 2,1 млрд грн податку на дивіденди.

За підсумками першого кварталу Група Нафтогаз отримала 10,9 млрд грн чистого прибутку проти збитку в 1,4 млрд за аналогічний період 2023-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд