Категорія
Новини
Дата

ГУР знищило два російські військові катери у Криму (відео)

1 хв читання

У четвер, 30 травня, спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони Group 13 за допомогою ударних морських дронів Magura V5 атакував корабельно-катерний склад РФ у тимчасово окупованому Криму, повідомляє пресслужба ГУР. У результаті операції було знищено 2 катери.

Ключові факти

  • Спецпризначенці ГУР успішно виконати бойове завдання і внаслідок удару було знищено два катери РФ ― за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 «Тунєц».
  • Росіяни намагалися знешкодити ударні морські дрони на підході до бухти Вузька і 32 рази підіймали в небо бойову авіацію, зокрема ― літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8.
  • Також РФ безуспішно застосовувала стрілецьку зброю та 30-мм гармати.

Контекст

MAGURA V5 сягає 5,5 м в довжину та 1,5 м у ширину. Висота над рівнем води – 500 мм. Швидкість – 42 вузли, дальність «плавання» – приблизно 833 км, каже Forbes речник ГУР Андрій Юсов. З моменту запуску дрона може пройти 10 годин, перш ніж він влучить у ціль, розповідає військовий аналітик та голова фонду «Повернись живим» Тарас Чмут. За його оцінкою, дрон є відносно дешевим – від $250 000 до $400 000 за один виріб. Детальніше про дрон – читайте тут.

Із початку 2024 року спецпідрозділ Group 13 за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищив російські: ракетний корабель «Івановєц» (Орієнтовна вартість катера – $60–70 млн, свідчать підрахунки розвідників) , великий десантний корабель «Цезарь Куніков», корвет «Сєрґєй Котов», швидкісний патрульний катер «Манґуст».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні