Категорія
Новини
Дата

HBO Europe придбав українську драму «Як там Катя?». Це фільм про втрату доньки, який показали понад 30 кінофестивалів

1 хв читання

«Як там Катя?»

Стрічка офіційно зʼявиться на стрімінговій платформі після міжнародного та національного прокату. Кадр з фільму: Adastra Cinema

Один із найбільших стрімінгових сервісів світу HBO Europe придбав для показу фільм Крістіни Тинькевич «Як там Катя?». Про це повідомив український кінодистриб’ютор Adastra Cinema.

Ключові факти

  • «Купівля сервісом фільму дає сигнал кіномитцям про те, що вони можуть успішно конкурувати на міжнародних ринках», – ідеться у пресрелізі кінодистрибʼютора. 
  • «HBO – надпотужний та престижний бренд, – каже режисерка та авторка сценарію стрічки Крістіна Тинькевич. – Його кураторський вибір завжди є гарантією якості для глядача. Маю за честь те, що нашу стрічку покажуть разом із роботами визнаних світових митців». 
  • Стрічка офіційно зʼявиться на стрімінговій платформі після міжнародного та національного прокату. В українських кінотеатрах «Як там Катя?» вийде вже 25 січня. 
  • Головні ролі виконали нові зірки українського кіно: Анастасія Карпенко, Катерина Козлова, Тетяна Круліковська, Олексій Череватенко, Ірина Веренич-Островська, Віктор Жданов. Продюсерами виступили Ольга Матат, Влад Дудко та Сергій Коннов.

Контекст

Картина Крістіни Тинькевич розповідає про Анну – лікарку швидкої допомоги та матір-одиначку, яка є опорою для своєї родини – сестри, матері та єдиної доньки Каті. Анна планує подарувати своїй дитині краще життя, ніж у неї. Але неочікувана трагедія може залишити героїню наодинці з байдужою системою та втратою.

Світова прем’єра дебютного повнометражного фільму Крістіни Тинькевич відбулась на 75-му кінофестивалі у Локарно в конкурсній програмі Concorso Cineasti del presente. Фільм отримав дві нагороди фестивалю: спеціальний приз журі Ciné+ та приз за найкращу акторську гру для Анастасії Карпенко. 

Загалом фільм «Як там Катя?» побачили глядачі понад 30 кінофестивалів по всьому світу. Стрічку відзначили призом кінокритиків на кінофестивалі CinEast Festival у Люксембурзі. Також картина отримала головний приз фестивалю Around The World in 14 Films в Берліні. 

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Міжнародна промоція стрічки відбувається за підтримки Українського інституту в межах програми proMOTION.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні