Категорія
Новини
Дата

«Помножте кризу 1998-го мінімум на три» – російський мільярдер Дерипаска прогнозує «найжорстокішу» кризу в Росії через війну з Україною

Російський бізнесмен Олег Дерипаска прогнозує, що на Росію чекає найжорстокіша економічна криза мінімум на три роки через її війну з Україною. Про це мільярдер заявив на Красноярському економічному форумі, що проходить зараз, пише «Інтерфакс».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Найжорстокіша криза чекає Росію мінімум на три роки і вона буде гірша за кризу 1998 року, заявив Дерипаска.
  • За три тижні буде зрозуміло, що сталося з державними банками Росії внаслідок санкцій.
  • Бізнесмен заявив, що є противником найжорстокішого фінансового пресингу на населення.

Цитата

«Помножте кризу 1998 року мінімум на три», – заявив бізнесмен.

Контекст

Через збройний напад Росії на Україну низка російських високопосадовців та бізнесменів потрапили під санкції Європи та США. Евросоюз та Велика Британія вперше ввели персональні санкції проти Володимира Путіна.

Найбільші російські компанії за період з 23 лютого по 1 березня втратили від 14% до 66% вартості, а загальні статки 30 найбагатших росіян унаслідок вторгнення Росії до України скоротилися на $75,5 млрд, або майже на 20%.

Російські олігархи переміщують свої суперяхти на Мальдіви, у надії вберегти їх від конфіскації через санкції.

Казахстанський бізнес підіймає питання про вихід з ЄврАзЕСу. Казахський підприємець, співвласник компанії Kusto Group Канат Копбаєв звернувся до бізнес-спільноти, уряду та глави держави, попросивши про допомогу через припинення багатьма іноземними компанями прийому казахстанських вантажів через війну РФ з Україною.

Після розпаду СРСР, протягом 1990-х років Росія постійно зазнавала фінансових труднощів, гостро потребуючи закордонних позик. Але країна не могла надійно гарантувати обслуговування боргу. Внаслідок великих зовнішніх і внутрішніх позик зʼявився величезний державний борг. У 1998 році Росія оголосила дефолт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні