Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск відключив функцію скарг на дезінформацію про вибори у соцмережі Х

Платформа X (раніше – Twitter) Ілона Маска відключила функцію, що дозволяє користувачам повідомляти про дезінформацію про вибори, зазначила дослідницька організація Reset.Tech Australia, пише Reuters. Це викликало занепокоєння з приводу поширення хибних тверджень напередодні виборів у США та Австралії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Після введення в 2022 році функції, що дозволяє користувачам скаржитися на публікацію, яка, на їхню думку, вводить в оману про політику, X минулого тижня видалив категорію «політика» з меню, у всіх юрисдикціях, крім Європейського Союзу, повідомила організація.
  • Користувачі, як і раніше, можуть поскаржитися на пропаганду насильства або розпалювання ненависті, додав дослідник.
  • Зміни помітили менш ніж за три тижні до того, як Австралія проведе референдум, перший за чверть століття про те, чи слід змінювати конституцію, щоб створити консультативний орган корінних народів при парламенті, і за 14 місяців до президентських виборів у США.
  • «Було б корисно зрозуміти, чому X, мабуть, відступили від своїх зобовʼязань щодо помʼякшення серйозної дезінформації, яка призвела до реальної політичної нестабільності в США, особливо напередодні «врожайного року» виборів у всьому світі», – сказав Еліс Докінз, виконавчий директор Reset.Tech Australia.
  • У листі керуючому директору X в Австралії Ангусу Кіну з Reset.Tech Australia говориться, що в результаті зміни без процесу перевірки залишиться контент, який порушує власну політику X, яка забороняє дезінформацію про вибори в Інтернеті.
  • «Викликає крайнє занепокоєння те, що австралійці втратять можливість повідомляти про серйозну дезінформацію за кілька тижнів до великого референдуму», – йдеться в листі, опублікованому в Інтернеті.

Контекст

З того часу, як наприкінці 2022 року мільярдер Маск придбав Twitter, компанію звинуватили у поширенні антисемітизму, розпалюванні ненависті та дезінформації.

Днями соцмережу X було названо найбільшим засобом поширення дезінформації, про це заявила віцепрезидентка Європейської комісії Вера Йоурова. Європейський Союз закликав платформи Кремнієвої долини підвищити свою пильність у боротьбі з російськими наративами. Посадовиця також заявила, що наплив російської дезінформації особливо великий у Словаччині, де у суботу відбудуться вибори. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні