Категорія
Новини
Дата

Імпорт газу в Україну на початок серпня досяг трирічного максимуму – ExPro

Імпорт природного газу до України з початком серпня зріс на 50% – до 38,1 млн куб. м. Повідомило профільне видання ExPro. Це найвище значення з вересня 2020 року. На початок серпня у сховищах зберігається близько 12,27 млрд куб. м природного газу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Весь газ, що імпортується, йде на закачування до «митного складу» українських ПСГ. Зокрема, 20,5 млн куб. м закачено за допомогою послуги short-haul.
  • Найбільше газу надходить зі Словаччини – 21,9 млн куб. м, або 57% усього газу. З Угорщини постачається 7,1 млн куб. м газу (19%). Поставки з Молдови сягнули 5,2 млн куб. м (14%) та з Польщі – 4 млн куб. м (10%).
Імпорт газу в Україну на початок серпня досяг трирічного максимуму – ExPro /Фото 1

Контекст

З початком серпня іноземні та українські компанії активізувалися, закачуючи більше газу до «митного складу» українських ПСГ, зазначає видання.

На початок серпня у сховищах зберігається близько 12,27 млрд куб. м природного газу, в тому числі близько 0,85 млрд куб. м на «митному складі».

За підсумками липня імпорт газу до України склав 589,3 млн куб. м, з яких 586,5 млн куб. м, або 99,5% усього імпортованого газу, пішло до «митного складу» українських ПСГ. Загалом за сім місяців 2023 року Україна імпортувала понад 1,8 млрд куб. м природного газу, у 2,3 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У червні стало відомо, що європейські чиновники обмірковують, чи підтримувати звʼязок із Більче-Волицько-Угерським підземним газосховищем та іншими обʼєктами, розкиданими по всій Україні, в яких може зберігатися газ, коли взимку попит і ціни на паливо підскочать. 

Зберігання життєво важливого палива у країні, яка воює, може здатися шаленою ідеєю, але вона є досить привабливою, оскільки обʼєкти знаходяться далеко від лінії фронту, щоб вважатися безпечними, й деякі трейдери поділяють думку, що ризик того вартий.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні