Категорія
Новини
Дата

Індійський штам COVID-19 викликав пік захворюваності у Великій Британії з лютого. В країні 80% дорослого населення отримали принаймні одну дозу вакцини

У Великій Британії зареєстровано найбільшу кількість випадків коронавірусу за день із середини лютого. Нинішня хвиля захворювань викликана індійським штамом COVID-19 «Дельта», пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними міністерства охорони здоровʼя Великої Британії, в четвер було зареєстровано понад 11 000 нових випадків захворювання. Померло 19 осіб.
  • Рівень інфікування збільшується у всіх вікових групах. Але найвищий серед людей у ​​віці від 20 до 29 років.
  • Така ситуація виникла, незважаючи на те, що 80% дорослого населення отримали принаймні одну дозу вакцини
  • Поширення вірусу змінило план уряду щодо скасування обмежень. Премʼєрміністр Борис Джонсон оголосив про чотиритижневе відтермінування, аби дати змогу більшій кількості дорослих отримати другу дозу вакцини. Це, за даними вчених, значно підвищує захист від нового штаму COVID-19.

Цікавий факт

У графстві Корнуолл, де минулого тижня проходив саміт G7, відбулося різке зростання числа випадків захворювання.

Контекст

У квітні кількість випадків захворювання COVID-19 в Індії різко зросла. Вже в травні країна реєструвала понад 300 000 нових випадків щодня. Причиною цього став новий штам коронавірусу «Дельта». За оцінками лікарів, цей штам у 1,6 раза заразніший, ніж штам «Альфа», який уперше виявили у Великій Британії. Також «Дельта» вдвічі підвищує ризики госпіталізації й у 1,5 раза частіше призводить до реанімації хворих.

Нині «Дельта» виявлено вже в понад 80 країнах, і він продовжує мутувати у міру поширення, йдеться в щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ). України в цьому списку немає.

Однак група українських вчених попередила, що нова хвиля COVID-19, спричинена штамом «Дельта», може накрити Україну ще до початку осені. «Дельта» може прийти в Україну з Росії, де цей штам уже дуже поширився, переконані вчені. Нині у РФ цей індійський штам інфікував кожного четвертого хворого на COVID-19. Загалом, найбільше «Дельта» поширився в трьох країнах: Росії, Великій Британії та Португалії. Також через штам «Дельта» в Китаї обмежили роботу два великі порти. Це призводить до масових затримок судноплавства й зростання витрат на транспортування.

Важливі цифри

Станом на 18 червня в Україні від COVID-19 вакцинувалися 1 652 053 особи. Із них дві дози отримали 337 345 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні