Категорія
Новини
Дата

Інвесткомпанія власника АТБ запустила завод з виробництва щебеня в Житомирській області

1 хв читання

Інвестиційна група Геннадія Буткевича BGV Group Management запустила новий завод з виробництва щебеня у Житомирс­ькій області, йдеться у пресрелізі групи.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Завод було добудовано вже під час війни. Він має забезпечити до 200 робочих місць, заявляють в компанії. Орієнтовні інвестиції у розвідку та запуск потужностей підприємства наразі оцінюються в близько $22 млн. 
  • ТОВ «Гранітний кар’єр» веде промислову діяльність на базі Жеревського родовища площею 63,2 га, запаси якого складають 46 млн куб. м породи у щільному тілі. Компанія запустила виробництво щебеневої продукції на обладнанні SANDVIK (Швеція) з річною потужністю у понад 1,5 млн т з переробки гірничої маси.
  • Підприємство закупило новий парк техніки DOOSAN, LGMG (VOLVO GROUP), HBXG (SHEHWA). 
  • ТОВ «Гранітний кар’єр» також має власну залізничну інфраструктуру з автоматизованою системою навантаження вагонів.
Інвесткомпанія власника АТБ запустила завод з виробництва щебеня в Житомирській області /Фото 1

BGV Group Management Геннадія Буткевича запустила завод на Житомирщині

Контекст

BGV Group Management – інвестиційна компанія власника Геннадія Буткевича, яка розвиває бізнеси та проєкти в секторах видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту.

Forbes оцінює статки Буткевича в $530 млн. Він володіє АТБ і вкладає в родовища рідкоземельних металів, урану і графіту в Житомирській і Кіровоградській областях. Буткевичу також належать Спортивний клуб «Восход» і Кінний клуб сімейного типу Equides Club, де проводять змагання з гольфу і боксу.

Влітку минулого року BGV Group підписала меморандум із міською та обласною радами Житомира про продаж футбольного клубу «Полісся».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд