Категорія
Новини
Дата

Viseven залучила інвестиції Horizon Capital. Чим відома IT-компанія родом із Житомира

Американська інвесткомпанія Horizon Capital інвестує в Viseven, міжнародну маркетингово-технологічну компанію, що надає послуги галузям фармацевтики та медико-біологічних наук. Про це йдеться у пресрелізі інвесткомпанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ця угода є третьою інвестицію з нового фонду компанії, Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), який сягнув $328 млн на останньому закритті в грудні 2023 року.
  • Viseven вже вийшла на ринки понад 30 країн. Компанія постійно запускає нові продукти, серед яких фабрика цифрового контенту та хмарні CRM та CLM системи, оснащені функціоналом роботи без програмного коду та з підтримкою інструментів штучного інтелекту, наголосила Horizon Capital.
  • Viseven є успішним прибутковим бізнесом, зі стабільно-високими темпами зростання, йдеться в пресрелізі. Інвесткомпанія зазначила, що завдяки своїй ефективній бізнес-моделі та ціннісній пропозиції, компанія зуміла збільшити виручку більш ніж втричі з 2019 року.

Контекст

Viseven – міжнародний постачальник технологічних маркетингових рішень та послуг для галузі фармацевтики та медико-біологічних наук. Заснована у 2009 році в Житомирі, Viseven налічує вже понад 700 фахівців. 

Під керівництвом Наталії Андрійчук (СЕО) та співзасновників Вячеслава Василенка (СОО) і Романа Василенка (СТО), Viseven надає послуги понад 50 клієнтам в галузі фармацевтики та медико-біологічних наук, в тому числі багатьом із топ-20 міжнародних компаній, таких як Abbott, AbbVie, Amgen, Bayer, Biogen, Ipsen, Lilly, Novo Nordisk, Servier Laboratories та іншим. 

Компанія допомагає розвивати українську технологічну екосистему, зокрема завдяки своїй програмі Viseven IT Academy – безкоштовному корпоративному університету з фокусом на технологічних спеціальностях, яка вже зараз має понад 1100 випускників.

Серед інвесторів компанії є AVentures Capital та Horizon Capital, водночас вона залишається під керівництвом засновників.

Viseven має офіси в Києві, Львові, Вінниці, Житомирі, Познані (Польща), Таллінні (Естонія), Бриджвотері (США), Джайпурі (Індія).

За даними сервісу YouControl, дохід ТОВ «Візевен Європа» за 2022 рік – понад 9,7 млн грн, у 2021-му – 11,2 млн грн, у 2020 – 13,1 млн грн.

Читайте також: IT-компанія з Житомира заробляє $20 млн на рік, допомагаючи світовим фармкомпаніям об’єднати реальний світ з віртуальним. Історія Viseven

Horizon Capital – провідна компанія прямих інвестицій у Центрально-Східній Європі з активами $1,5 млрд від інвесторів з капіталом, обсяг якого перевищує $630 млрд. Всього за 5 років компанії вдалося залучити близько $8 млн, включаючи фонд HCGF IV, який сягнув $328 млн. 

Інвестиційна стратегія компанії зосереджена на підтримці підприємців-візіонерів, котрі очолюють швидкозростаючі, переважно технологічні та експорт-орієнтовані підприємства в Україні та Молдові. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували у понад 170 компанії, в яких працевлаштовані більше 80 000 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні