Категорія
Новини
Дата

Horizon Capital залучив $298 млн для інвестицій в український бізнес

1 хв читання

Фонд Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV) від інвесткомпанії Horizon Capital залучив $298 млн інвестицій для України. Про це повідомила засновниця і головний виконавчий директор компанії Олена Кошарна.

Ключові факти

  • «Команда Horizon Capital рада повідомити про сьогоднішній третій етап закриття HCGF IV у розмірі 298 мільйонів доларів США!», – написала Кошарна на своїй сторінці у Facebook.
  • Вона зазначила, що Horizon Capital вдалось залучити понад 65% капіталу приватного сектору від провідних установ, сімейних офісів, фондів та інших інвесторів. 
  • Також, за її словами, компанія отримала поповнення у розмірі $10 млн від ЄБРР, що підвищує зобовʼязання банку з $40 млн до $50 млн.
  • «Велика подяка всім нашим інвесторам за підтримку України в цей історичний момент і за можливість продовжити фінальний етап залучення інвестицій до 31 грудня 2023 року», – наголосила вона.

Контекст

26 вересня 2022 року Horizon Capital оголосила про створення нового фонду прямих інвестицій в Україну Horizon Capital Growth Fund IV. Фонд отримав $125 млн, а у першому півріччі Horizon Capital планувала подвоїти обсяг фонду, розповідала Forbes головна виконавча директорка компанії Олена Кошарна.

28 квітня у ЄБРР повідомили, що, коли фонд HCGF IV було запущено у вересні минулого року, ЄБРР виділив до $40 млн.

Інвесткомпанія Horizon Capital має пайплайн із понад 80 компаній, які можуть отримати фінансування з нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV.

Horizon Capital – інвестиційна компанія у Центрально-Східній Європі, з активами під управлінням $1,4 млрд. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували більш як у 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 000 осіб. В Україні компанія інвестувала у Rozetka, Ajax Systems, Genesis, Biopharma, MakeUp та інші відомі українські бізнес-проєкти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні