Категорія
Новини
Дата

Horizon Capital залучив $298 млн для інвестицій в український бізнес

Фонд Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV) від інвесткомпанії Horizon Capital залучив $298 млн інвестицій для України. Про це повідомила засновниця і головний виконавчий директор компанії Олена Кошарна.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Команда Horizon Capital рада повідомити про сьогоднішній третій етап закриття HCGF IV у розмірі 298 мільйонів доларів США!», – написала Кошарна на своїй сторінці у Facebook.
  • Вона зазначила, що Horizon Capital вдалось залучити понад 65% капіталу приватного сектору від провідних установ, сімейних офісів, фондів та інших інвесторів. 
  • Також, за її словами, компанія отримала поповнення у розмірі $10 млн від ЄБРР, що підвищує зобовʼязання банку з $40 млн до $50 млн.
  • «Велика подяка всім нашим інвесторам за підтримку України в цей історичний момент і за можливість продовжити фінальний етап залучення інвестицій до 31 грудня 2023 року», – наголосила вона.

Контекст

26 вересня 2022 року Horizon Capital оголосила про створення нового фонду прямих інвестицій в Україну Horizon Capital Growth Fund IV. Фонд отримав $125 млн, а у першому півріччі Horizon Capital планувала подвоїти обсяг фонду, розповідала Forbes головна виконавча директорка компанії Олена Кошарна.

28 квітня у ЄБРР повідомили, що, коли фонд HCGF IV було запущено у вересні минулого року, ЄБРР виділив до $40 млн.

Інвесткомпанія Horizon Capital має пайплайн із понад 80 компаній, які можуть отримати фінансування з нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV.

Horizon Capital – інвестиційна компанія у Центрально-Східній Європі, з активами під управлінням $1,4 млрд. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували більш як у 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 000 осіб. В Україні компанія інвестувала у Rozetka, Ajax Systems, Genesis, Biopharma, MakeUp та інші відомі українські бізнес-проєкти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні